Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Διόδια για... πληβείους, όχι για... βαρόνους

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2013

Πριν από την οικονομική κρίση, χιλιάδες κάτοικοι, από περιοχές της περιφέρειας, που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην Αθήνα, επισκέπτονταν τακτικά τα χωριά τους, έδιναν ζωή, άφηναν και λίγα χρήματα στον τόπο τους με κάποιες αγορές, έβλεπαν τους γονείς τους, ξέφευγαν λιγάκι από την «κουραστική« πρωτεύουσα και επέστρεφαν περισσότερο «ορεξάτοι» για δουλειά, γιατί δεν υπολόγιζαν και τόσο τα....
χρήματα στα περιβόητα διόδια, αλλά και τα καύσιμα.
Μετά την «εισβολή» της κρίσης στα ελληνικά νοικοκυριά, τα πράγματα άλλαξαν. Τα οικονομικά, λόγω μέτρων, άρχισαν σιγά σιγά να μειώνονται, τα έξοδα παρέμεναν σχεδόν τα ίδια, το εισόδημα συρρικνωνόνταν (και συρρικνώνεται) και η κατάσταση σε κάθε σπίτι και σε κάθε τσέπη γινόταν και γίνεται χειρότερη από τη μία μέρα στην άλλη.
Και δεν έφθανε μόνο αυτό, τα χρήματα που χρειάζεται κάποιος να επισκεφθεί σήμερα την ιδιαίτερη πατρίδα του έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το παρελθόν και σε κάποιες διαδρομές έχουν τριπλασιαστεί. Οπως, για παράδειγμα, σε περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία, την Ηπειρο και αλλού.
Αλλά και προς την Πελοπόννησο η κατάσταση δεν αλλάζει και σημαντικά. Διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν τα έξοδα για μια επίσκεψη στο χωριό μας, πρώτον, γιατί αυξήθηκαν τα καύσιμα και δεύτερον, γιατί «γέμισαν» οι... πονηροί τη χώρα με διόδια. Δεν προλαβαίνεις να πληρώσεις για τη διέλευση των πρώτων διοδίων, ώσπου να «ρίξεις» μια γκαζιά, έφτασες στα επόμενα.
Αυτή η «τραγική κατάσταση με τα διόδια», όπως έχει χαρακτηριστεί από όλους μας, είχε και έχει εξοργίσει κάθε πολίτη αυτής της χώρας και κατά διαστήματα υπήρξαν και κάποιες κινητοποιήσεις, όπως με το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», μέλη του οποίου σήκωναν τις μπάρες και περνούσαν ελεύθερα τα αυτοκίνητα, και κάποια άλλα.
Οι τιμές, όμως, στα διόδια παρέμεναν και παραμένουν υψηλές και ο κόσμος αποφεύγει, όπως ακούμε καθημερινά, να κάνει ένα ταξιδάκι εκτός Αττικής. Κι ενώ γίνονται προσπάθειες να μειωθούν οι τιμές στα διόδια (σε κάποιες περιοχές πληρώναμε χωρίς να υπάρχει δρόμος!) κι ενώ ανατρέχαμε, και συνεχίζουμε να το κάνουμε, σε υπουργούς και βουλευτές να βοηθήσουν, ώστε να περιοριστεί ή «ληστεία» των διερχομένων στα διόδια, «σκάει» η... βόμβα της ατέλειας των διοδίων για βουλευτές!!!
Δηλαδή, με σχετική... ντροπολογία οι βουλευτές, που εκλέγονται εκτός Αττικής δεν θα πληρώνουν διόδια για 5 διελεύσεις και θα τους καταβάλλεται και το ποσό που θα πληρώνουν για καύσιμα στις βόλτες τους στην περιφέρειά τους και όχι μόνο... Αυτά αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων «για τους... βαρόνους», όπως ειπώθηκε, «σε βάρος της πλάτης, της τσέπης και του μεροκάματου... πληβείων!!!». Συγχαρητήρια, κύριοι...
enet.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive