Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013


Συγκρούσεις με την αστυνομία ακολούθησαν την συγκέντρωση εκατοντάδων κατοίκων στο κέντρο της Ρώμης, το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου. Οι διαδηλωτές ζητούσαν...
φθηνότερα ενοίκια και αναστολή των εξώσεων.

Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι καραμπινιέρι, η κατάσταση παρεκτράπη. Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν σκηνές απείρου κάλους όταν οι αστυνομικοί δέχτηκαν την οργή των συγκεντρωμένων. Σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα και πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ρίψη χημικών. 
«Πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος της Ρώμης έπρεπε να χτυπήσει την γροθιά του στο τραπέζι σήμερα Πρέπει με αποφασιστικότητα να ζητήσει να σταματήσουν οι εξώσεις όσων δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους», τόνισε ο ακτιβιστής Πάολο Ντι Βέτα.
Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους στέγασης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την κυβέρνηση, τον δήμο και λοιπές αρμόδιες αρχές.  Πολλές οικογένειες στην Ιταλία αντιμετωπίζουν κίνδυνο να μείνουν χωρίς σπίτι επειδή λόγω της κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.
 
 
Πηγή: euronews


  • Blogroll

  • Blog Archive