Τα χιλιάδες σταυρουδάκια και οι
αλυσίδες που κατασχέθηκαν έπειτα από ελέγχους σε καταστήματα εμπορίας
χρυσού, για τον τμηματάρχη του ΣΔΟΕ σηματοδοτούσαν σε επίσημες δηλώσεις
του τον «πόνο του καθενός».
Ανεπισήμως όμως -όπως προέκυψε από τις έρευνες της Διεύθυνσης
Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.- ο... πόνος των άλλων φαίνεται πως αποτελούσε το μέσο για την προσωπική του κερδοφορία.
Η υπόθεση δωροδοκίας ύψους 400.000 ευρώ και εκβίασης 36χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης εμπορίας πολύτιμων μετάλλων προκειμένου να «κλείσει» με θετικό τρόπο εκκρεμότητα για 16 κιλά χρυσού, τα οποία κατασχέθηκαν με το πρόσχημα της στέρησης νομιμοποιητικών παραστατικών, δεν τελείωσε με τις πέντε συλλήψεις των «αδιάφθορων» της Αστυνομίας.
«Ανοιξε» ένα νέο κύκλο ερευνών, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στα πολύτιμα μέταλλα, αλλά προχωρεί και στα υπόλοιπα πεδία με τα οποία όφειλε να ασχολείται εκ θέσεως ο 45χρονος τμηματάρχης του ΣΔΟΕ, κουμπάρος προέδρου πολιτικού κόμματος.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ καλούνται τώρα να ερευνήσουν όλες τις υποθέσεις που χειριζόταν ο επικεφαλής του συγκεκριμένου νευραλγικού τμήματος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ανάλογες... τακτοποιήσεις και σε άλλους τομείς.
Στο ίδιο μικροσκόπιο έχει τεθεί και ο 41χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και φέρεται να επιχείρησε να αποτρέψει την επέμβαση των «αδιάφθορων» συναδέλφων του, προκειμένου να μη συλληφθεί ο ένας από τους δύο δικηγόρους συγκατηγορούμενούς του, που είναι και κουμπάρος του.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, ο αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα συνελήφθη έξω από το δικηγορικό γραφείο του 50χρονου, ο οποίος φέρεται από τα καταγγελλόμενα να πρότεινε στην 36χρονη πελάτισσά του «να δώσει 500.000 ευρώ στον τμηματάρχη του ΣΔΟΕ» και ενδεχομένως και σε άλλα άτομα, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» το θέμα, που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 15 ημέρες, και να εξασφαλίσει ασυλία της εταιρείας της από μελλοντικούς ελέγχους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, ο ίδιος εμφανίζεται να έβγαλε από το φωτοτυπικό μηχάνημα και να παρέδωσε στους αστυνομικούς τα χαρτονομίσματα που οι ίδιοι είχαν προσημειώσει.
Παρ' ότι το αρχικό ποσό που απαιτήθηκε προκειμένου να «κλείσει» το ζήτημα ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, στη συνέχεια αυτό έπεσε στα 400.000 ευρώ, τη στιγμή που η αξία 16 κιλών χρυσού αποτιμάται σε περίπου 300.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, που σύμφωνα με την Αστυνομία θα κατέληγαν στον τμηματάρχη του ΣΔΟΕ, θα έφταναν στα χέρια του μέσω 38χρονου ιδιώτη, ο οποίος συνελήφθη.
Στην υπόθεση ωστόσο εμπλέκεται και ένας πολύ γνωστός ποινικολόγος, 62 ετών, ο οποίος έχει χειριστεί σημαντικότατες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και εμφανίζεται από τις Αρχές να συμμετέχει σε συναντήσεις με το δικηγόρο της 36χρονης και τον ιδιώτη κομιστή των χρημάτων.
Ολοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγόρος της 36χρονης υποστήριξε πως ουδέποτε εκβίασε την πελάτισσά του, την οποία μέχρι χθες εκπροσωπούσε και πλέον κατονομάζει ως αυτουργό αξιόποινων πράξεων που δεν αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη υπόθεση.
enet.gr
