Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στην πρώτη γραμμή ενάντια και στα νέα διόδια

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2013

Την περασμένη Κυριακή μπήκαμε και επίσημα πλέον σε μία νέα εποχή όσον αφορά στον αγώνα του λαού μας ενάντια στο χαράτσι των διοδίων. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στα διόδια Αφιδνών, με το Κίνημα Δεν Πληρώνω στην πρώτη γραμμή να δίνει βροντερό «παρών». Οι μπαρουτοκαπνισμένες κίτρινες σημαίες και τα πανό του Κινήματος Δεν Πληρώνω κυμάτισαν ξανά περήφανα στον τόπο που το Κίνημα γεννήθηκε και ανδρώθηκε. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, το διακύβευμα του αγώνα μας αποκτά νέα διάσταση. Η πάλη μας ενάντια στα διόδια, είναι πλέον σύμφυτη με τον αγώνα για τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Με τις νέες, ακόμη σκανδαλωδέστερες συμβάσεις παραχώρησης που αναμένεται να υπογραφούν από το πολιτικό τους προσωπικό, οι μεγαλοεργολάβοι χρίζονται ως οι απόλυτοι εξουσιαστές πάνω στο δικαίωμα των πολιτών στη μετακίνηση. Η τοποθέτηση νέων πανάκριβων διοδίων εντός του αστικού ιστού καθώς και οι τεράστιες αυξήσεις στα ήδη υπάρχοντα, εκτός από τον περαιτέρω πλουτισμό των αδηφάγων μεγαλοεργολάβων, στοχεύουν και στον κοινωνικό αποκλεισμό, την εσωστρέφεια και την στέρηση του αισθήματος της ελευθερίας. Με τον τρόπο αυτό, το κράτος των μεγαλοεργολάβων επιχειρεί να επιβάλλει με μεθόδους οικονομικού φασισμού, την υποταγή του λαού μας στους εγχώριους και ξένους οικονομικούς ολιγάρχες.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, έχει αποδείξει τέσσερα χρόνια τώρα ότι διαθέτει ιδιαίτερα οξυμένα αγωνιστικά αντανακλαστικά. Πριν καν οι ανάγκες το απαιτήσουν, βγαίνει μπροστά και προτάσσει τα στήθη του δίχως φόβο και δισταγμό. Με τον ασυμβίβαστο αγώνα του, εξαπολύει κύματα πολιτικής ανυπακοής και λαϊκής αντίστασης τόσο ισχυρά, που κλονίζουν συθέμελα το θρασύδειλο λόμπι των μεγάλων συμφερόντων.

Καλούμε τους κατοίκους της Αττικής και όλης της Ελλάδας, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτόν το μεγάλο αγώνα. Το δικαίωμά του λαού στην ελεύθερη μετακίνηση είναι αδιαπραγμάτευτο. Η εποχή απαιτεί λαϊκή συστράτευση σε όλα τα μέτωπα. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive