Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το άνοιγμα ξανά της υπόθεσης των ιδιωτικοποιήσεων, βάζει εκ νέου στο τραπέζι και το θέμα της Εγνατίας. Αυτή τη στιγμή θεωρείται βέβαια η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού με αναφορές των τελευταίων ημερών να κάνουν λόγο για άμεση πρόοδο στην πρόσκληση επενδυτών.
Και δεν μένουν μόνο εκεί, αφού ένα κύμα δημοσιευμάτων το τελευταίο διήμερο κάνει λόγο για...
αύξηση και των διοδίων. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, είτε με αύξηση του κόστους διέλευσης που σήμερα είναι 2,40 ευρώ για ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, είτε με μεγάλη αύξηση των σταθμών διοδίων, κάτι που θεωρείται ότι είναι και το πιθανότερο. Φυσικά μπορεί να συμβούν και τα δύο ενδεχόμενα, ώστε να αποδίδει στον ιδιώτη και η επένδυση.
Σήμερα λειτουργούν στην Εγνατία έξι σταθμοί διοδίων: στην Τύρια, στο Μαλακάσι, στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας και στον Ίασμο Κομοτηνής, ενώ υπάρχει και ο Σταθμός Μαλγάρων.
Έχει αποφασιστεί ήδη ότι οι σταθμοί διοδίων μπορούν να φτάσουν και τους 15, ενώ αυτές τις μέρες τα νούμερα εξακοντίζεται στα ύψη αφού άλλοι μιλάνε και για 21 σταθμούς. Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα μπουν διόδια και στους κάθετους άξονες, δρόμοι που χρησιμοποιούνται ευρέως σε τοπική βάση.
  • Blogroll

  • Blog Archive