Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο ένας μετά τον άλλο οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στρώνουν το χαλί για θεσμοθέτηση του «κουρέματος» των καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, φυσικά, στην Ελλάδα.
Μετά την χθεσινή απάντηση του Κοινοτικού Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια  η οποία άνοιξε παράθυρο για κούρεμα καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο …πολύς επικεφαλής του Eurogroup. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο...
CNBC, ξεκαθάρισε ότι το νέο πλαίσιο για τις προβληματικές τράπεζες θα προβλέπει η διάσωση να ξεκινά με ίδια μέσα (bail-in). Αυτό σημαίνει ότι θα υλοποιείται μια διαδικασία, όπως στην περίπτωση της Κύπρου, με τους μεγάλους καταθέτες (χωρίς να ξεκαθαρίζεται ποιοι θεωρούνται μεγάλοι καταθέτες και ποιοί μικρότεροι) σε τράπεζες που καταρρέουν να σηκώνουν το βάρος της προσπάθειας για τη διάσωση του ιδρύματος.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, διευκρίνισε ότι στη συνέχεια και εφόσον χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια, θα χρησιμοποιούνται τα εθνικά ταμεία εξυγίανσης. Αν και πάλι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια, αυτά θα συγκεντρώνονται από ολόκληρη την περιοχή μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για ένα κοινό ταμείο.
nez.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive