Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρές αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες Βουδούρη και Καρυπίδη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2014
Μεγάλες είναι οι αναταράξεις που φέρνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ορισμένες από τις υποψηφιότητες του κόμματος για τις περιφέρειες στις προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το πρόβλημα εντοπίζεται, κυρίως, στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη (ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ) στην Πελοπόννησο, αλλά και αυτή του Θ. Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Καρυπίδη, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και πολλοί ζητούν την...
απόσυρση της υποψηφιότητας. Με τον κ. Καρυπίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να επιχειρεί μια διεύρυνση προς τα δεξιά, καθώς ο κ. Καρυπίδης διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με την ηγεσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όπως έλεγε στέλεχος της μειοψηφίας του κόμματος «ποτέ δεν έκρυψε τις δεξιών αποχρώσεων πολιτικές του φιλίες και απόψεις».
Αυτό το οποίο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, όμως, είναι ότι κατά καιρούς ο κ. Καρυπίδης έχει εκφράσει (ειδικά με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) απόψεις που πλησιάζουν πολύ αυτές της Χρυσής Αυγής, ενώ παλαιότερα είχε πάρει και συνέντευξη από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει κάνει ανάρτηση του με τίτλο «Η σημασία των λέξεων και των ονομάτων», στην οποία επιδίδεται σε μια αντισιωνιστική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το όνομα της ΝΕΡΙΤ είναι εβραϊκό και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ότι «ανάβει ένα - ένα τα κεριά στην επτάλοφη λυχνία των Εβραίων». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «ο κ. Σαμαράς ανάβει τα κεριά στη λυχνία των Εβραίων και βάζει φωτιά στην Ελλάδα μετά την επίσκεψή του στη συναγωγή της Θεσσαλονίκης και οργανώνει νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων».
Ήδη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκσι ζήτησαν να εξεταστεί εκ νέου η υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη, ενώ στην Κοζάνη παραιτήθηκε από την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχος Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης, λέγοντας: «Αλλού βαράνε τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη».
Ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ότι η πρόταση του έγινε από τον ίδιο τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη επικρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερή Πλατφόρμα, όπως έγινε και για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, την υποψηφιότητα του οποίου έχουν επικρίνει, επίσης, και κορυφαία στελέχη του κόμματος, με αναρτήσεις τους στο twitter. Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης έγραψε: «Ο Οδ.Βουδούρης γνωρίζει ότι η στήριξη της υποψηφιότητας του απο τον ΣΥΡΙΖΑ,προκαλεί ενστάσεις.Καλό θα είναι λοιπόν,να είναι πιο προσεκτικός».
Από την πλευρά του ο Γ. Μηλιός, σχολίασε: «Όποιος συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμφωνεί με το πρόγραμμα του κόμματος ενάντια στα μνημόνια και να το λέει ρητά. Ο νοών νοείτο».

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive