Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Παρακάμπτουν τη Βουλή για την πώληση του ΟΛΘ.

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ παρακάμπτουν τη Βουλή στην πώληση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)", κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπαν, όταν το ΤΑΙΠΕΔ έφερε προς συζήτηση το διαγωνισμό πώλησης σε ιδιώτη του 67% των μετοχών του ΟΛΘ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις ακόμη και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Και καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι μπορεί να μην επιτευχθεί κυβερνητική πλειοψηφία στην περίπτωση της παραχώρησης που θα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή, επιλέγει την πώληση για την οποία η σύμβαση δεν χρειάζεται να περάσει από τη Βουλή. 

Αυτή η ενέργεια καταρρακώνει ακόμη περισσότερο το κύρος της Δημοκρατίας και της Βουλής, προσβάλλει τους θεσμούς, αλλά και την...
ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε η γ.γ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Φανή Γουργούση. Τόνισε επίσης ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακοινώσει πως πριν από την πώληση θα διαβουλευτεί με τους φορείς της πόλης, κάτι το οποίο δεν έκανε, καθώς όλοι οι φορείς έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΘ.

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα αντισταθούν στην πώληση του ΟΛΘ κινούμενοι σε τρία μέτωπα. Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, το νομικό, με την κατάθεση προσφυγών, αλλά και το κοινωνικό, με τη δημιουργία μετώπου σε συνεργασία με δήμους, φορείς και εργαζόμενους της πόλης. 

  • Blogroll

  • Blog Archive