Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Περίπου 157.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, ενώ πολλαπλασιάζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν 57.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 21.000 θα τεθούν σε επιφυλακή για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης. Το κόστος θα ανέλθει περίπου στα...
322 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ οι απεργίες και οι διαδηλώσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χοσέ Εδουάρδο Καρντόσο ανέφερε την εκτίμηση ότι οι τεράστιες διαδηλώσεις του περασμένου Ιουνίου- ένα χρόνο πριν τη έναρξη της διοργάνωσης- δεν θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Η εντύπωσή μας είναι ότι (τα γεγονότα) θα είναι μικρότερα σε μέγεθος από τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Μπραζίλια. 
Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Σέσλο Αμορίμ δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα αναπτυχθούν στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως επίσης στα σύνορα, τα ποτάμια, κατά μήκος της ακτογραμμής και του εναέριου χώρου. 

Κατ 'εκτίμηση 11 δισεκατομμύρια δολάρια από τις δημόσιες δαπάνες θα δοθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης, ποσό το οποίο είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των Βραζιλιάνων, προκαλώντας ογκώδεις διαδηλώσεις και εκτεταμένες αναταραχές. 

Μποτιλιάρισμα... 344 χιλιομέτρων Εντωμεταξύ, το Σάο Πάολο, όπου στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ, έσπασε ένα νέο ρεκόρ στα μποτιλιαρίσματα, καταγράφοντας 344 χιλιόμετρα μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων. 

Το θλιβερό ρεκόρ σημειώθηκε στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας χθες, Παρασκευή, το απόγευμα, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται την κυκλοφορία στο Σάο Πάολο. Η μεγαλούπολη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία φημιζόταν ήδη για τη χαοτική κυκλοφορία στους δρόμους της, ταλαιπωρείται εδώ και πολλές ημέρες από μια απεργία των οδηγών λεωφορείων. Έπειτα από μια 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη των οδηγών λεωφορείων του ίδιου του Σάο Πάολο, από την Πέμπτη απήργησαν για δύο ημέρες οι οδηγοί των λεωφορείων των προαστίων. Στόχος των απεργών είναι να επιτύχουν μισθολογικές αυξήσεις ύψους 10%.
  • Blogroll

  • Blog Archive