Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

fwtia1a 30-6-2014Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 της Δευτέρας σε δασική έκταση στη Βάθεια της Μάνης βρίσκεται σε εξέλιξη και...
απειλεί σπίτια.
Στην περιοχή υπάρχει ένας μικρός οικισμός, μόλις οκτώ κατοίκων, η Καινούρια Χώρα και αρχικά αποφασίστηκε να εκκενωθεί προληπτικά, κάτι που δεν χρειάστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. 
Στο σημείο βρίσκονται κι επιχειρούν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Προς το παρόν η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια.
Επίσης, λίγο αργότερα τη Δευτέρα ξέσπασε φωτιά στο Άνω Καλατζίκι, των Αγίων Θεοδώρων, στην Κορινθία.
fwtia2 30-6-2014
Η πυρκαγιά μαίνεται σε κατοικημένη περιοχή για το λόγο αυτό στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα, εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Άνω Καλατζίκι, των Αγίων Θεοδώρων, στην Κορινθία.
fwtia3 30-6-2014
Συγκεκριμενα, στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας.
fwtia4 30-6-2014
 Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κίνδυνος για τα σπίτια έχει περάσει, ενώ το μέτωπο της φωτιάς, η οποία φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο, εμφανίζει καλύτερη εικόνα.
Επίσης, καλύτερη είναι η εικόνα - σύμφωνα με την Πυροσβεστική - απο φωτιά σε χαμηλή βλάστηση που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην Επίδαυρο, κοντά στη Μονή Αγνούντος.
fwtia5 30-6-2014
Σημειώνεται, ότι όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή.
  • Blogroll

  • Blog Archive