Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα - 19 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιουλίου 19, 2014

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να φθάσουν τις ιταλικές ακτές με πλεούμενο από τη Λιβύη, μάλλον εξαιτίας αναθυμιάσεων από τα καύσιμα της μηχανής καθώς είχαν αναγκαστεί να ταξιδέψουν στο αμπάρι. Οι διασωθέντες ξεπερνούν τους εξακόσιους.
     
Δεκαεννέα νεκροί προστίθενται στον....
τραγικό απολογισμό των μεταναστών που προσπαθούν να προσεγγίσουν τις ιταλικές ακτές.
Έχασαν τη ζωή τους σε πλεούμενο το οποίο σάλπαρε από τη Λιβύη με προορισμό την Λαμπεντούζα, πιθανότατα εξαιτίας αναθυμιάσεων από τα καύσιμα της μηχανής του πλοιαρίου. Είχαν αναγκαστεί, όπως φαίνεται, να ταξιδέψουν στο αμπάρι.
Μετά την άφιξη στη Λαμπεντούζα, άλλοι δυο μετανάστες, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Παλέρμο.
Το πλεούμενο εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν βρισκόταν σε απόσταση ογδόντα ναυτικών μιλίων νοτίως της Λαμπεντούζα και έσπευσε άμεσα σε βοήθεια ένα ελληνικό εμπορικό πλοίο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.  Οι διασωθέντες ξεπερνούν τους εξακόσιους.
Παράλληλα, τουλάχιστον άλλα σαράντα ένα άτομα σκοτώθηκαν σε ναυάγιο, ανοικτά των ακτών της Λιβύης, σε ένα ακόμη «ταξίδι της απελπισίας» που οργανώνουν οι δουλέμποροι, οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν, κατά μέσο όρο, χίλια πεντακόσια ευρώ από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ελπίζουν να μπορέσουν να χτίσουν μια καλύτερη ζωή, σε κάποια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Blogroll

  • Blog Archive