Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

pakistanoi skala 9-7-2014Περίπου 800 Πακιστανοί εργάτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Σκάλα Λακωνίας, καταγγέλλοντας ρατσιστική μεταχείριση...

και αστυνομικές επιδρομές στα σπίτια τους.
Οι μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, κήρυξαν 48ωρη απεργία και διαδήλωσαν την Κυριακή έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με το lakonikos.gr, οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν αντιπροσωπεία των απεργών, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς και τη δικηγόρο Λ. Φωτάκου που τους παραστάθηκε στην συνάντηση.
Οι εκπρόσωποι των μεταναστών προχώρησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες για κακομεταχείριση και θα προχωρήσουν στην κατάθεση σχετικών μηνύσεων.
Όπως κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, τέσσερις από τους εργάτες της Σκάλας, κάθε Παρασκευή, την ημέρα που παίρνουν τα μεροκάματά τους, αστυνομικοί εισβάλουν στα σπίτια τους και τους ξυλοκοπούν.
Όπως λένε, ζουν σε σπίτια-τρώγλες, δίνοντας 50 ευρώ το μήνα και επιπλέον δεν τους επιτρέπεται να καθίσουν στις καφετέριες, στην πλατεία και να πάνε για μπάνιο στην παραλία.
Πάντως, οι έφοδοι της αστυνομίας φαίνεται ότι δυσαρεστούν και τους καλλιεργητές. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας κ. Πέτρο Μπλέτα, στoν Λακωνκό Τύπο, «η αστυνομία με τις εφόδους της κάθε Τετάρτη και Παρασκευή διώχνει πολλούς εργάτες, απαραίτητους για τις καλλιέργειες»,.
Όπως δήλωσε, πολλοί παραγωγοί είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι έχουν μείνει χωρίς τα απαραίτητα εργατικά χέρια, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το πορτοκάλι και ότι «αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν πίσω πολλές παραγγελίες και εξαγωγές, ζημιώνοντας έναν ήδη προβληματικό τομέα της αγροτικής παραγωγής της περιοχής».
  • Blogroll

  • Blog Archive