Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι των Χανίων

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2014
Σε αποκλεισμό των γραφείων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στα Χανιά προχώρησαν την Τρίτη κτηνοτρόφοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή αποζημίωσης


Οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν με αγροτικά αυτοκίνητα στον κόμβο των Μουρνιών και έφτασαν στο χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αντιπροσωπεία τους, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του οργανισμού και έθεσε τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς κτηνοτρόφος προσπάθησε να πάρει έναν από τους υπολογιστές των γραφείων μετά από έντονη λογομαχία με τους υπαλλήλους του οργανισμού, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, το τοπικό γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ακολουθεί αυστηρή γραμμή εφαρμογής του νόμου, μη αναγνωρίζοντας σε πολλούς από τους κτηνοτρόφους το δικαίωμα να λάβουν την εξισωτική αποζημίωση.

Όπως υποστήριξε ο γραμματέας του συλλόγου κτηνοτρόφων, Γιώργος Βενετάκης, «τη βασική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς έχει μειώσει τις πιστώσεις για την εξισωτική από τα 170 εκατ. ευρώ στα 70 εκατ. ευρώ».

Μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη στον διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης την Παρασκευή για το θέμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος.
Σε ανακοίνωση του κτηνοτροφικού συλλόγου γίνεται εκτενής αναφορά στα προβλήματα του κλάδου και ζητείται η λήψη μέτρων από την πολιτεία για τη στήριξη του εισοδήματός τους.
thepressproject
  • Blogroll

  • Blog Archive