Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014


Συγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας (Pics+video)Την πλήρη ταύτιση των θέσεων της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) με τις πιο ακραίες θέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργικού συμβούλου Μπαλτάκου, του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει.... η δημοσιοποίηση  των προτάσεων τους που υποβλήθηκαν στον υφυπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο. Αποκαλύπτοντας ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όπου και πάλι το αντιδραστικό σλόγκαν «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» όχι μόνο ανοίγει το δρόμο στο φασισμό, αλλά βασικά ντύνει εθνικά τα ξεχωριστά ιδία συμφέροντα. 

Και εδώ μιλάμε για το στρατιωτικό κατεστημένο, ανθρώπους που εμπλέκονται στα σκάνδαλα των εξοπλισμών, που έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χειραγώγηση του προσωπικού και στον κομματικό έλεγχο από τα πιο σκοτεινά κέντρα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Καθόλου τυχαία, τις αποκρουστικές προτάσεις της Ε.Α.Α.Σ. διαφημίζει το φιλοναζιστικό σαιτ defencenet.gr   
Ζητούν επειδή  "Δεν είναι πλέον δυνατόν η στράτευση μόνο των ανδρών να καλύψει τις ανάγκες άμυνας της χώρας όχι μόνο σήμερα, αλλά και τα επόμενα χρόνια που λόγω του δημογραφικού προβλήματος θα εντείνεται το πρόβλημα" την υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών.
Αντί να πάρουν θέση για τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούνται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους και για να δικαιολογείται η τεράστια μάζα ανώτερων και ανώτατων στρατιωτικών, σε συνδυασμό με την επιθυμία να διατηρηθούν  αλώβητα τα εξαιρετικά τους προνόμια, όπως οι φθηνές διακοπές που προυποθέτουν τη μετατροπή χιλιάδων φαντάρων σε υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αδειάζοντας τις μονάδες της παραμεθορίου, φτάνουν να ενσωματώσουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα την ισότητα!
Παράλληλα, όχι μόνο δικαιολογούν την κυβερνητική πολιτική παρουσιάζοντας ως θέσεις τους τις πιο ακραίες καθεστωτικές επιλογές, αλλάεκφράζουν έναν ακραίο εθνικισμό και μιλιταρισμό, διεκδικώντας ταυτόχρονα μερίδιο από το άγριο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της ποινικοποίησης κάθε αντιμιλιταριστικής στάσης που πλέον καταβάλλει βαρύ χαράτσι στην εφορία, ενώ δεν κρύβουν τα πρόστυχα συντεχνιακά τους αιτήματα, αδιαφορώντας για τον κόσμο της εργασίας που στενάζει κάτω από τα Μνημόνια.
Τα χακί λοιπόν παπαγαλάκια, βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μπαλτάκο και όλο τον αντιδραστικό και ακροδεξιό ρατσιστικό-εθνικιστικό συφερτό, απαιτώντας την επαναφορά του ελληνικού γένους ως προυπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές παραγωγικές Σχολές και επαναφοράτου μαθήματος της Ιστορίας στα εξεταστέα μαθήματα.
Επίσης, όλοι αυτοί που είχαν ανακατευτεί στα σκάνδαλα των πολεμικών εξοπλισμών και φυσικά θέλουν τη διαιώνιση της αμαρτωλής αυτής κατάστασης απαιτούν την αποφυγή συγκρότησης Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο στράτευμα.
Οι προτάσεις τους διαπνέονται από το πνεύμα της Χούντας των Συνταγματαρχών που τους ωθεί να απαιτούν νέα ΥΕΝΕΔ και γαλούχηση της νεολαίας με τον επικίνδυνο μιλιταρισμό, σε συνδυασμό με Λογοκρισία σε όποιον στέκει απέναντι τους. Όλα αυτά πάνε χέρι χέρι με τον συντεχνιασμό και τα ταπεινά τους συμφέροντα, που απαιτούν μερίδιο από τα χαράτσια ανυποταξίας, τις ποινές στα στρατοδικεία και βόλεμα των ίδιων και των παιδιών τους.  Διαβάζουμε λοιπόν:
Επαναλειτουργία της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» απ’ τη ΝΕΡΙΤ. Αναβάθμιση της Υπηρεσίας Κινηματογράφησης για πληρέστερη κάλυψη και προβολή του έργου των ΕΔ. Ίδρυση Σώματος Στρατιωτικών ανταποκριτών. Συνεργασία ΥΠΕΘΑ με ΓΓ/ τύπου και ΜΜΕ, για την εκπαίδευση σχολιαστών και εκπροσώπων τύπουΚαθιέρωση επίσημου Πανελληνίου εορτασμού «ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΔ».
Δικαίωμα εξαγοράς θητείας πέραν του 9μηνου και των 32 ετών, για ξεκαθάρισμα Στρατολογικών εκκρεμοτήτων, με προϋποθέσειςΚαθορισμό ποσοστού απ’ την ημερήσια εξαγορά υπέρ ΕΚΟΕΜΣ, Αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης εξαγοράς θητείας. Καθιέρωση ποσοστού για κάθε επιβαλλόμενη χρηματική ποινή από τα Στρατοδικεία υπέρ ΕΚΟΕΜΣ.
Την έγκριση των προτεινομένων για ίδρυση Νέων Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ. (Διδυμοτείχου, Μύρινας και Κω)..
Την ίδρυση-συγκρότηση και λειτουργία ενεργειακών εταιρειών και εταιρειών εκμετάλλευσης κοινωνικών αγαθών σε χώρους ΤΕΘΑ, επ’ ωφελεία των ΕΔ, με τη συμμετοχή ε.α. στελεχών υπό καθεστώς πρόσληψης ιδιώτου σε εταιρεία, χωρίς επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία και χωρίς διακοπή της σύνταξης και των μερισμάτων.
Επαναφορά της μοριοδότησης (ειδική κατηγορία) των τέκνων στελεχών των ΕΔ στις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές. Επαναφορά ποσοστού συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες αποβιωσάντων Στρατιωτικών
Ρύθμιση για την εξασφάλιση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ως προσωπικό ασφαλείας και στα στελέχη ΕΔ που έχουν αποφοιτήσει απ’ τις οικείες παραγωγικές σχολές, κατ’ αντιστοιχία με τα ισχύοντα για το προσωπικό των ΣΑ.
Ίδρυση Γηροκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους Αποστράτους.
Άμεση παρέμβαση στήριξης σε δημοσιεύματα ή σχόλια που στρέφονται κατά των Στρατιωτικών (ε.ε. και ε.α.).
Στρέφονται κατά της κοινωνίας αλλά και των ενεργεία συναδέλφων τους και ζητούν μερίδιο από τη ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας:
Κατάργηση του Νόμου του πρώην ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλου, για δωρεάν παραχώρηση χώρων ΤΕΘΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Ανάθεση της διαχείρισης των ακινήτων όλων των φορέων-υπηρεσιών-ΝΠΔΔ του ΥΠΕΘΑ στο υπό σχεδιασμό ΕΤΕΘΑ, για μείωση της φορολογίας διαχείρισης, αλλά και του εξειδικευμένου χειρισμού. Επαναφορά της κράτησης (0,2%) υπέρ Ε.Α.Α.Σ. στους ε.ε. Καθιέρωση υποχρεωτικής και όχι εθελοντικής κράτησης στους μερισματούχους του ΜΤΣ που προέρχονται απ’ την ΕΛ.ΑΣ, αντίστοιχα όπως είναι υποχρεωτική για τους μερισματούχους του ΜΤΣ που προέρχονται απ’ τον Σ.Ξ. Να μεθοδευθεί η συμμετοχή ε.α. μελών των ΕΑΑ σ’ όλες τις επιτροπές και Διοικήσεις που διαχειρίζονται θέματα ε.α. στελεχών των Ε.Δ. (Επιτροπή Μισθολογίου, ΕΤΕΘΑ, ΑΟΟΑ, ΟΣΜΑΕΣ κ.λ.π.).Επανεξέταση και τροποποίηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για την επάνδρωση όλων των προβλεπομένων θέσεων ΠΣΕΑ από ε.α. στελέχη, με καθορισμό ορίου ηλικίας, καθώς και επάνδρωση των εν λόγω θέσεων σ’ όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ-ΝΠΙΔ, Υπουργεία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα καλούσαμε αυτούς τους ήρωες με παντόφλες να χωθούν στον καναπέ τους.
Δυστυχώς όμως πρόκειται για μια πολύ πιο αντιδραστική και επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί την άμεση απάντηση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Πολύ περισσότερο όταν γίνονται απόλυτα κατανοητοί από όλους οι πραγματικοί λόγοι της νέας δικαστικής δίωξης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του αντμιλιταριστικού κινήματος, αφού η αμφισβήτηση ενοχλεί και το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να παταχθούν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspotcom
  • Blogroll

  • Blog Archive