Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Κονβόι με μετανάστες χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ουκρανία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2014
Ένα κονβόι που μετέφερε Ουκρανούς μετανάστες από την επαρχία του Λουχάνσκ στο Κίεβο χτυπήθηκε από ρουκέτα. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων και οι πληροφορίες υπό τις οποίες το κονβόι δέχθηκε επίθεση είναι ασαφείς.


Ο ουκρανικός στρατός κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές, ενώ εκείνοι με την σειρά τους δηλώνουν άγνοια και αναφέρουν ότι το πρωί στην περιοχή όπου περνούσαν τα λεωφορεία σημειώθηκαν σφοδρές μάχες μεταξύ των δυο πλευρών.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει πως κέρδισε έδαφος εις βάρος των αυτονομιστών ενώ είχε περικυκλώσει και την πόλη Χορλιβκα, που κατέχεται από ρωσόφιλους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε ουσιαστικά άκαρπη η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι αν και η χώρα του θα προσέλθει στον διάλογο για την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση, κάθε συνομιλία είναι ανούσια όσο το Κίεβο επιμένει να θέλει ολοκληρωτική νίκη επί των αυτονομιστών.

Σε κάθε περίπτωση στην συνάντηση λύθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούσαν την ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσίας που παρέμενε εγκλωβισμένη για μέρες στα σύνορα των δυο χωρών.
tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive