Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ομογένεια Αυστραλίας: Ανεπιθύμητοι οι χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014
Μετά και το αίτημα του ομογενή βουλευτή, Νίκου Κότσιρα, να απαγορευτεί από την κυβέρνηση της Αυστραλίας η είσοδος στην χώρα στους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, την αντίθεσή της στην ενδεχόμενη επίσκεψη εκφράζει και η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνη.

«Οι πολιτικές και οι δραστηριότητες της οργάνωσης αυτής, η ηγεσία και ανώτερα στελέχη της οποίας έχουν προφυλακιστεί για εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα, δεν έχουν υποστήριξη ούτε απήχηση στην ομογένεια της Μελβούρνης. Ως εκ τούτου, οι επισκέψεις στελεχών της στην Αυστραλία δεν είναι επιθυμητές» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

«Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης αντιτίθεται σταθερά στις διακρίσεις με κριτήριο τη φυλή ή τη θρησκεία, ως εκ τούτου και η αντίθεσή της προς τις αλλαγές που πρότεινε ο υπουργός Τζορτζ Μπράντης στο νόμο περί φυλετικών διακρίσεων. Η θέση της Κοινότητας για τα θέματα αυτά ισχύει εξίσου και για τη Χρυσή Αυγή» υπογραμμίζεται.

«Η επίσκεψη από ένα αντι-μεταναστευτικό κόμμα είναι ασυμβίβαστη με την πλουραλιστική και πολυπολιτισμική κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης.
tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive