Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Koροϊδεύει η κυβέρνηση με ανακύκλωση της ανεργίας

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2014
Σε σχολιασμό των προγραμμάτων της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας, προχώρησε το εργατοϋπαλληλικό κέντρο του νομού Λάρισας, που αναφέρει τα ακόλουθα:

"Εμπαιγμό για τους ανέργους , αποτελούν τα προγράμματα εκμετάλλευσης και ανακύκλωσης της ανεργίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση. ο κ. Σαμάρας κοροϊδεύει για ακόμα μια φορά τους χιλιάδες ανέργους λέγοντας πως θα τους στείλει  για «κατάρτιση» και «πρακτική άσκηση»  στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Σε προγράμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη δικαιώματα. Σε προγράμματα που στέλνουν τους άνεργους στα νύχια της εκμετάλλευσης των εργοδοτών, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Προγράμματα που μόλις τελειώσουν, ο άνεργος ξαναβρίσκεται και πάλι στο άγχος και την ανασφάλεια, ψάχνοντας για δουλειά για να μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους με τσακισμένα τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης. Αυτήν την πολιτική  ο πρωθυπουργός δε δίστασε να την ονομάσει σαν βοήθεια που προσφέρει η κυβέρνηση, λέγοντας: «Βοηθούμε και ιδιαίτερα εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη»!!!

Είναι ψεύτικος και υποκριτικός ο πόνος της κυβέρνησης για τους ανέργους και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Την ώρα που οι άνεργοι δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, δεν μπορούν ήδη ούτε τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο και άλλες πάγιες υποχρεώσεις τους να πληρώσουν. Δεν έχουν ούτε καν για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απευθύνεται στους ανέργους, που θα βρεθούν σ’ αυτά τα προγράμματα. Η ανεργία δεν είναι ατομική τους  ευθύνη αλλά γέννημα - θρέμμα του συστήματος που ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε κάθε κλάδο.

Αξιοποιούν την ανεργία για να χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό. Μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης ταΐζουν με ζεστό χρήμα τα αφεντικά, χτυπούν την πλήρη και σταθερή εργασία. Μέσω των όρων εργασίας των προγραμμάτων δυναμώνουν την εκμετάλλευση.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους ανέργους που εξ ανάγκης θα καταφύγουν σε τέτοιες επιλογές για να ανακουφιστούν πρόσκαιρα, να μη συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση, να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους αυτά τα μέτρα. Να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης μέσα στους τόπους δουλειάς.

Οι άνεργοι δεν έχουν άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης τους. Συνεχής αγώνας για να σπάσουμε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης".
ertopen
  • Blogroll

  • Blog Archive