Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Τι γυρεύουν 4 Κορεάτες στα Πατήσια;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014
Τέσσερις Κορεάτες , 2 δημοσιογράφοι, 1 κάμεραμαν και 1 διερμηνέας επισκέφτηκαν τα γραφεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω στα Πατήσια, στην οδό Καυτατζόγλου 8.

Είχε προηγηθεί ραντεβού,  εδώ και δύο μήνες περίπου, μιάς και οι Κορεάτες είναι γνωστοί για τη συνέπεια και το προγραμματισμό τους.

Το δημοσιογραφικό συνεργείο ανήκε στο κανάλι EBS (Educational Broadcasting System) της δημόσιας τηλεόρασης της Κορέας. 
Όπως μας είπε η ομάδα αυτή, το κανάλι όπου εργάζονται έχει υψηλότατη τηλεθέαση με δεκάδες εκατομύρια τηλεθεατές.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία του Κορεάτικου λαού με το κίνημα πολιτικής ανυπακοής στην Ελλάδα των μνημονίων. Όπως μας είπαν, η φήμη του Κινήματος Δεν Πληρώνω σαν κορυφαία δύναμη πολιτικής ανυπακοής σε άδικους νόμους και μέτρα, έχει φτάσει και στη χώρα τους....


Οι Κορεάτες επισκέπτες μας, έθεσαν ερωτήσεις στο πρόεδρο του Κινήματος Βασίλη Παπαδόπουλο και άλλους συναγωνιστές σε μία συνέντευξη που κράτησε πάνω από δύο ώρες. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν γύρω από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη διάλυση του δημοσίου τομέα (Υγεία, Παιδεία κλπ), τη κρίση του συστήματος, την αυτοκτονία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, με έμφαση στη πολιτική δολοφονία του συναγωνιστή μας φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το πως δημιουργήθηκε το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ποιοί είναι οι στόχοι και τα οράματα του Κινήματος αλλά και για την ιστορία πολιτικής ανυπακοής
Καταδείχθηκε με σαφήνεια από τους συναγωνιστές ότι το κίνημα πολιτικής ανυπακοής που κύριος εκφραστής του είναι το Κίνημα Δεν Πλήρωνω έχει τις ρίζες του από την εποχή της Αντιγόνης του Σοφοκλή. 

Έγινε σαφές σε απάντηση σχετικής ερώτησης ότι οι στόχοι του Κινήματος Δεν Πληρώνω δεν είναι μόνο η ανατροπή των μνημονίων, αλλά η ανατροπή ενός άδικου συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και η δημιουργία μίας κοινωνίας η οποία θα λειτουργεί για την ευτυχία των πολλών και όχι για τον πλουτισμο των λίγων.
 
Στο τέλος της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.  

 Δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα ξένα τηλεοπτικά κανάλια ενδιαφέρονται για το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Σε αντίθεση με τα ντόπια κανάλια που ελέγχονται από μεγαλοεργολάβους - μεγαλοκαναλάρχες και που σαμποτάρουν οποιαδήποτε δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 

Από την αρχή της δράσης του Κινήματος Δεν πληρώνω, εδώ και 5 χρόνια, δεκάδες κανάλια (π.χ. BBC, Al Jazeera, TV France, Russia Today κ.α.) από χώρες όπως η Γαλλία, Αγγλία, Κίνα, Ρωσία , Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, έχουν πάρει συνεντεύξεις και έχουν καλύψει δράσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω.




Καυτατζόγλου 8,  1οςόροφος ,
 Πατήσια, 111 44, Αθήνα,  
Τηλ. 211 0192839
e-mail: epitropes2010@gmail.com

                    www.kinimadenplirono.eu


Διαβάστε επίσης:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ «ΑΝΟΜΙΑ» ΕΙΝΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ»

 

  • Blogroll

  • Blog Archive