Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδιωτικοπο​ίηση και στις φυλακές

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014
Επιστολή με την οποία περιγράφουν τις εξελίξεις στο χώρο τους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ.Πατρών:


"Πριν λίγες μέρες με αρκετά επικοινωνιακά “ταρατατζούμ” εγκαινιάσθηκε η μονάδα ΟΚΑΝΑ στη φυλακή του Αγίου Στεφάνου. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά κάτι τέτοιο γίνεται σε φυλακή (επιτέλους) και αμέσως “γέννησε” ελπίδες σε πάρα πολύ κόσμο εδώ μέσα.

Η πραγματική όμως ιστορία είναι ότι χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια μετά από 19 μήνες θα σταματήσει εκτός αν υπάρξει παράταση στην χρηματοδότηση αλλά και αυτό θα είναι πρόσκαιρο μέτρο, αντί να θεσμοθετηθεί και να λειτουργεί συνέχεια. Νά’ναι καλά δηλαδή η Ευρώπη για μερικούς μήνες κάποιοι άνθρωποι δεν θα είναι άρρωστοι από την εξάρτηση από την ηρωίνη. Το πρόβλημα που γέννησε όμως είναι ακόμα πιο μεγάλο!

Από τη μια έχουμε τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων για να μην “εγκλωβισθούν” συνταξιοδοτικά και από την άλλη με την δημιουργία του χώρου του ΟΚΑΝΑ μέσα στη φυλακή υπάρχει ανάγκη για επιπλέον υπηρεσίες.

Έτσι ο ΟΚΑΝΑ ζήτησε επιπλέον άτομα για ρόλο φυλακτικό και μάλιστα να είναι ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι όπως έχει στους χώρους του στο νοσοκομείο. Το υπουργείο “Δικαιοσύνης” απάντησε θετικά και έστειλε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι μέσα στη φυλακή!!!! Με την δικαιολογία ότι είναι λίγοι οι εργαζόμενοι και δεν φτάνουν!!!

Αυτό και αν είναι ο “δούρειος ίππος” της ιδιωτικοποίησης “όπως Αμέρικα”.

Και αυτό θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας στον Κορυδαλλό.

Αντί δηλαδή να κάνει πράξη για προσλήψεις (5 φορές ανήγγειλε ένα διαγωνισμό και 5 φορές το πήρε πίσω) η τουλάχιστον να απορροφήσει τους 200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν απομείνει που δεν απορροφήθηκαν και θα απολυθούν σε 2 μήνες οριστικά.

Και μιλάμε πλέον για ένα χώρο που ως υπηρεσία είναι στο “στενό πυρήνα” του Δημοσίου” Μην ρωτάτε άσκοπα “μα τι κάνουν τα σωματεία του χώρου”. Δεν κάνουν εντελώς τίποτε μιας και περιμένουν, από εσωτερική πληροφόρηση, ο γνωστός αρχισυνδικαλιστής να γίνει γενικός γραμματέας στο Υπουργείο και όλοι οι συνδικαλιστές είναι με το τηλέφωνο στο χέρι και όταν μιλάμε για συνδικαλιστές μιλάμε ότι ΜΟΝΟ Πασκε και Δακε υπάρχουν ως παρατάξεις στο χώρο μας".
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive