Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Aπεργούν οι αρχαιολόγοι στις 22 και 23 Οκτωβρίου

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014
Την Τετάρτη 22/10 και Πέμπτη 23/10 πραγματοποιείται η 48ωρη απεργία που προκήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσής του. Ήδη στην απεργία της 22/10 συμμετέχει και ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, σχολιάζει:

"Η απεργία έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για το ΥΠΠΟΑ, τον κλάδο μας και το δημόσιο συνολικά: Η πολιτική ηγεσία επιμένει στην εφαρμογή του απαράδεκτου Οργανισμού συρρίκνωσης του ΥΠΠΟΑ στις 28 Οκτωβρίου, ενώ γνωρίζει τη βλάβη που θα επιφέρει αυτό στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στα έργα ΕΣΠΑ και στις σωστικές ανασκαφές. Δημιουργείται μεγάλο θέμα με τις μετακινήσεις υπαλλήλων, Τμηματαρχών και Διευθυντών.

Το ΥΔΜΗΔ συνεχίζει τη στοχοποίηση των ΙΔΑΧ συναδέλφων, με το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών να στέλνει πορίσματα για την προϋπηρεσία τους στον Εισαγγελέα, όπου ήδη συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων καλούνται να απολογηθούν ως «ύποπτοι»!

Ετοιμάζεται ήδη νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, που θα επιφέρει νέες μειώσεις στους καταρρακωμένους μισθούς μας. Ετοιμάζεται σχέδιο νόμου που θα καταργεί ή θα περιορίζει τις ειδικές άδειες στο δημόσιο, μεταξύ αυτών και της «επιδημίας».

Ήδη την Τετάρτη 22/10 ψηφίζεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα κ.λπ.» στο οποίο το ΥΠΠΟΑ ενσωματώνει τροποποιήσεις και «διορθώσεις» στον Οργανισμό. Από αυτό προκύπτει: Η προχειρότητα με την οποία φτιάχτηκε το ΠΔ 104/2014, που ακόμη και πριν την εφαρμογή του χρειάζεται νόμο για να διορθωθεί!".

Συνεχίζοντας οι αρχαιολόγοι, αναφέρουν πως: "Ενσωματώθηκε σε τροπολογία η κατάργηση του μεταπτυχιακού τίτλου ως προϋπόθεση για τους ΠΕ Αρχαιολόγους ειδ. Προϊστορικών Κλασικών και Βυζαντινών-Μεταβυζαντινών, όμως παραμένει ως προϋπόθεση για τον κλάδο ΠΕ Ιστορικών. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις του ΣΕΑ για τον κλάδο ΠΕ Αρχαιολόγων, τις οποίες εγκαίρως είχε καταθέσει ο Σύλλογος".

Σε πρακτικό επίπεδο, έχουν προαναγγελθεί: "Στην Αθήνα την Τετάρτη 22/10 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 πμ στη Μπουμπουλίνας, παράσταση στην πολιτική ηγεσία και μετά πορεία προς τη Βουλή, όπου θα συζητιέται το σχέδιο νόμου με τις τροποποιήσεις του Οργανισμού. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση στις 11.00πμ στο Λευκό Πύργο".
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive