Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ: Ομόφωνο ΟΧΙ για τα πλευρικά διόδια

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

Στα Κοινοτικά Συμβούλια Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης εισήχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ψήφισμα που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου και έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις. Οι θιγόμενοι Δήμοι....
Κηφισιάς και Διονύσου, αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, συντονίζονται προκειμένου να αντικρούσουν τη δρομολόγηση των σχεδίων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της παραχωρησιούχου εταιρείας, τα οποία απεργάζονται από το 2007 και προβλέπονται στις σχετικές συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο.
Χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό μέχρι στιγμής για την αναβάθμιση των παράπλευρων και εναλλακτικών διαδρομών, θέμα για το οποίο δεσμεύθηκαν οι αρμόδιοι, μετά τις περσινές δυναμικές κινητοποιήσεις δήμων, κατοίκων και φορέων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαβιβάστηκε ήδη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ΜΠΕ δεν αφορά στις επιπτώσεις που θα έχει στις μετακινήσεις και το περιβάλλον των πόλεων η τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων, αλλά στις επιπτώσεις από τα έργα που θα γίνουν για την εγκατάσταση των σταθμών αυτών.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης αποφάσισαν ομόφωνα:
Αντιτιθέμεθα στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.): Α/Κ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Α/Κ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΙΚΑ
ΔΙΟΔΙΑ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΘΕ- ΤΜΗΜΑ
«ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΥΛΙΚΗ», όσον αφορά στην κατασκευή και λειτουργία
σταθμών πλευρικών διοδίων, διότι η επιβολή πλευρικών διοδίων θα φορτίσει
με εκτρεπόμενη κυκλοφορία (συμπεριλαμβανομένου μεγάλου ποσοστού
βαρέων οχημάτων) το τοπικό οδικό δίκτυο και θα υποβαθμίσει το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.
Η προαναφερόμενη κυκλοφορία θα εκτρέπεται στο τοπικό οδικό δίκτυο προκειμένου ν’ αποφύγει την πληρωμή των διοδίων.
Η επιβολή διοδίων εκτός αστικής περιοχής θα επιφέρει σοβαρή και άδικη οικονομική επιβάρυνση στους δημότες, οι οποίοι χρησιμοποιούν είτε συστηματικά, είτε περιστασιακά, το επίμαχο τμήμα της Εθνικής Οδού.
Η λήξη προθεσμίας για κατάθεση απόψεων είναι η 10/11/2014 στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής και οι αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων διαβιβάστηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κηφισιάς, για τη διαμόρφωση εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive