Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μία εφιαλτική περιπέτεια έζησαν, παλεύοντας για τη ζωή τους, άνθρωποι που δεν γνωρίζονταν μέχρι χθες αλλά ένωσαν τα χέρια τους σε μια ανθρώπινη αλυσίδα και τράβηξαν ο ένας τον άλλο από τον χείμαρρο. Ο καθένας μόνος, ίσως να μην τα είχε καταφέρει. Ο φόβος για τη ζωή τους ήταν ορατός, το νερό τους είχε φθάσει έως τη μέση. Τότε αποφάσισαν να κάνουν την αλυσίδα και να τραβήξει ο ένας τον άλλο από τον χείμαρρο

Στις μαρτυρίες τους, περιγράφουν ότι από τη στιγμή που μπήκαν στο πάρκινγκ για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους, μέχρι την ώρα που έφθασαν στην μπάρα της εξόδου, η στάθμη του νερού είχε ανέβει τόσο που κανείς από τους οδηγούς των 12 αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί δεν μπορούσε να ανέβει την τελευταία ανηφόρα και να περάσει στην έξοδο.

Βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους, προσπάθησαν να βγουν πεζοί, αλλά ήταν αδύνατο. Περίμεναν δίπλα από την μπάρα για βοήθεια, αλλά η ώρα περνούσε και η στάθμη του νερού ανέβαινε. Ο φόβος για τη ζωή τους ήταν ορατός, το νερό τους είχε φθάσει έως τη μέση. Τότε αποφάσισαν να κάνουν την αλυσίδα και να τραβήξει ο ένας τον άλλο από τον χείμαρρο.

Πιασμένοι χέρι – χέρι κατάφεραν να ανέβουν την ανηφόρα. Μια γυναίκα, γλίστρησε και βρέθηκε να παλεύει μόνη με το νερό, αλλά οι υπόλοιποι -ευτυχώς- κατάφεραν να την σώσουν. Οταν βγήκε και ο τελευταίος, το νερό είχε πλέον καλύψει το ταβάνι του πρώτου ορόφου του πάρκινγκ.

 πηγή

  • Blogroll

  • Blog Archive