Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας αναμένονται το επόμενο διάστημα, καθώς θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο του ΟΑΣΑ για αναδιάρθρωση των μέσων μεταφοράς. Αυτό σημαίνει ότι θα τροποποιηθούν ορισμένα δρομολόγια, ενώ άλλα θα "κοπούν" τελείως.

Οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες αλλαγές αν επιτευχθεί σχετική συμφωνία στις συζητήσεις του ΟΑΣΑ με τους Δήμους.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα δημοσιευμένες αποφάσεις του ΟΑΣΑ, θα γίνουν οι εξής αλλαγές:

1. Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ» και συγχωνεύεται με τη γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία αλλάζει σε κάποια σημεία την πορεία της.

2. Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ», διατηρώντας την ίδια αφετηρία και το ίδιο τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

3. Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συγχωνεύεται με τη γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ». Η 218 μετονομάζεται σε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ. ΔΑΦΝΗ» και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

4. Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ», που συγχωνεύεται με τη γραμμή 128.

5. Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ-ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», που συγχωνεύεται με τη «συγγενική» της γραμμή 162.

6. Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ».

7. Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ-ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ» καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για τη γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ -ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των αφετηριών-τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

8. Μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ. ΔΑΦΝΗ», με αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «ΔΑΦΝΗ», και μετονομάζεται σε «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

9. Αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία, αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Αγιος Δημήτριος». Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164, με όνομα «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

10. Μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 201 από «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» σε «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», με αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Άγιος Δημήτριος»,

11. Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ» σε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία και τέρμα στο Αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

12. Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α. ΓΛΥΦΑΔΑ» σε «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ-Α. ΓΛΥΦΑΔΑ», με νέο σημείο εκκίνησης την αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και τέρμα αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

13. Ερχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ», 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ».

14. Μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109, από «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», με αφετηρία τον σταθμό Μετρό «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και τέρμα το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2.

Αυτά είναι τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σου αν σε πιάσουν στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο!

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive