Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΓΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014

Οργισμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι γονείς στρατευμένων που νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται στο ΓΝΑ. Ενώ τονίζουν την ανθρωπιά και τη φροντίδα των γιατρών στα εξωτερικά ιατρεία, είναι εξοργισμένοι με τον άθλιο τρόπο που μερίδα των στρατιωτικών ιατρών φέρθηκε και φέρεται σε γονείς και νοσηλευόμενους στρατευμένους.   
Φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει τον όρκο στον Ιπποκράτη. Έχουν μάθει να φέρονται με τον απόλυτα δουλικό τρόπο προς τους πολιτικούς και στρατιωτικούς προϊσταμένους,  ενώ ταυτόχρονα εξευτελίζουν όσους δεν θεωρούν ισάξιους τους.
Ξεχνώντας οι άθλιοι ότι η κοινωνία τους σπούδασε και τους πληρώνει, στις θυσίες του λαού μας οφείλουν την επαγγελματική και επιστημονική τους κατάρτιση, στις πλάτες μας διατηρούν παράλληλα τα ιδιωτικά τους ιατρεία, βγαίνοντας νεότατοι στην σύνταξη, για να πάνε να πουληθούν σε κάποιο εμίρη…  αναλαμβάνοντας την κούρα του έναντι πολλών πετροδολαρίων!
Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας, ο... στρατευμένος γιός της παρουσιάστηκε στο ΚΕΝ Τρίπολης και αργότερα πήρε μετάθεση για Λήμνο, όπου σε κρίση επιληψίας, έπεσε από το κρεβάτι του. Ο διοικητής της μονάδας αλλά και το Υγειονομικό Προσωπικό έκριναν ότι μπορούσε να ταξιδεύσει ασυνόδευτο το παλικάρι και να παρουσιαστεί στο ΓΝΑ. 

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εκεί, κοιμόταν σε κρεβάτι με κάγκελα –γιατί φοβόντουσαν να μην πέσει ξανά από το κρεβάτι -, ενώτο αντιμετώπιζαν σαν άτομο με βαριά ψυχολογικά προβλήματα. Οι απειλές και η άσκηση πίεσης ήταν μέρος  της θεραπείας –αντί για την ιδιαίτερη φροντίδα και τον προσεκτικό τρόπο αντιμετώπισης που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις!
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος μεταξύ ιατρού-νοσηλεύτριας, όταν το παιδί αρνιόταν να πάρει ένα συγκεκριμένο χάπι: «το χάπι θα το πάρει, θέλει, δε θέλει…».
Οι γονείς ανήσυχοι ρωτούσαν τι συμβαίνει και όπως είναι αναμενόμενο ζητούσαν γνώμη, συμβουλές. Όμως, όπως λένε οι ίδιοι, «καμιά σημασία δεν έδειχναν στο γονιό, υποστήκαμε απάνθρωπη μεταχείριση, μας έβλεπαν σαν σκουπίδια». Τους αγνοούσαν και τους περιφρονούσαν συστηματικά, αισθανόμασταν ότι «ήμασταν αόρατοι για αυτούς»!   
Κάποιος βέβαια μπορεί να μιλήσει για υπερβολές ενός ανήσυχου γονιού και να αμφισβητήσει τις καταγγελίες. Έλα όμως που ακόμη ένας γονιός, το στρατευμένο παιδί του οποίου έκανε εγχείριση μηνίσκου καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια άσκησης, διηγείται ακριβώς τα ίδια: «Δεν σου εξηγούν τίποτε. Δεν σου απαντούν. Κάνουν ότι δε σε βλέπουν. Σκουπίδι να νοιώθει ο γονιός».
Θεωρούμε ότι οι παραπάνω καταγγελίες πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα στο ΓΕΝ, το οποίο απαιτείται να λάβει άμεσα μέτρα.
Δίνουμε ξανά τον λόγο στους γονείς και καλούμε τον ΑΓΕΝ Τουρνά να δείξει προσοχή:
«Ο καθένας πρέπει να σέβεται το παιδί του άλλου που πήρε ο στρατός και τον αγώνα του κάθε γονιού να το φτάσει μέχρι εδώ…
Το παιδί είναι δικό μου…
Κανενός άλλου…»
Το ακούς ΑΓΕΝ Τουρνά;
Τα παιδία είναι δικά μας.
Να τα προσέχεις!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 

Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive