Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα μαθητές κι εκπαιδευτικοί

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014
Με την αντιπαράθεση για το face control στα πανεπιστήμια να έχει κορυφωθεί, και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να ανταλλάζει πυρά τόσο με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος, όσο και με στελέχη της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στα μέτρα ασφαλείας στο ΕΚΠΑ, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια.
   
Ολοήμερες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μαθητών στα Προπύλαια, στις 4 μ.μ. διοικητικοί, φοιτητές και σωματεία θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνέχισης του αγώνα τους και στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτική πορεία μαζί με ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και φοιτητικούς συλλόγους.

Το ζήτημα που έχει προκύψει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο με εργαζόμενους και φοιτητές να ζητούν ελεύθερη είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, ενώ ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης δηλώνει ότι θα εφαρμοστεί η «ελεγχόμενη είσοδος», που ο ίδιος υπερασπίζεται.

Ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα οι φοιτητικών συλλόγων & εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ με την οποία καταγγέλλουν «ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό για απολύσεις, εργολαβίες- επιχειρήσεις, διαγραφές και οργανισμούς και κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων, ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται και θα ισχύει ο λόγος της Κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών».
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive