Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Commsquare: Απολύθηκε συνδικαλιστής - διαμαρτύρεται το ΕΚΑ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2014
Το ΕΚΑ καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία Βέλγικων συμφερόντων Commsquare για την απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Βασιλάκη Γιώργου.

"Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της συγκυβέρνησης και τη δεδηλωμένη θέληση του υπουργού εργασίας για την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών παίζει το ρόλο του λαγού και προχωράει σε μια εξόφθαλμα παράνομη ενδοσυνδικαλιστική απόλυση. Μάλιστα δε δέχτηκε καν να συναντηθεί με το ΔΣ του συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ.

Επίσης καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης που στέλνει αστυνομικές δυνάμεις σε οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων όταν αυτοί που παρανομούν είναι οι εργοδότες. Βάζει δηλαδή την αστυνομία να προστατέψει τους παράνομους!

Τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που επιβάλουν συγκυβέρνηση και Τρόικα πάνε χέρι χερι με την καταστολή. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν αυτές τις τακτικές, να σταθούν αλληλέγγυοι στον ΣΕΤΗΠ και συνολικά να υπερασπιστούμε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας".
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive