Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σε ΦΕΚ που δημοσίευτηκε προβλέπονται όλα τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού που χωροθετούνται με κοινή υπουργική απόφαση ενώ η απόφαση προβλέπει ότι το αναλογικό αντίτοιμο θα ξεκινήσει απο το 2017 και ύστερα.

Σύμφωνα με κοινή...
υπουργική απόφαση των υπουργών Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, χωροθετούνται οι νέοι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού στους οποίους οι οδηγοί θα καταβάλουν διόδια, σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα και με συγκεκριμένες περιοχές χρέωσης. Tο ολοκληρωμένο αναλογικό σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό θα εγκατασταθεί σταδιακά εντός του έτους 2017. Σε πρώτη φάση οι σταθμοί διοδίων που αντιστοιχούν στις περιαστικές περιοχές Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν με ειδικό σύστημα αναλογικής χρέωσης (rebate), μέθοδος με την οποία η χρέωση των οχημάτων που διαθέτουν πομποδέκτη θα γίνεται απολύτως αναλογικά και οι χρήστες αυτοί θα χρεώνονται μόνο για την απόσταση που διανύουν» σημειώνεται στην απόφαση. Τα διόδια στην Εγνατία:

* Τύρια (μεταξύ Νεοχωρίου * Σελλών) με περιοχή χρέωσης Ηγουμενίτσα * Δωδώνη, μήκους 60 χλμ.

* Παμβώτιδα (μεταξύ Παμβώτιδας * Αράχθου) με περιοχή χρέωσης Δωδώνη * Άραχθος, μήκους 32 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Απριλίου 2015.

* Μαλακάσι (μεταξύ Ανήλιου * Παναγιάς) με περιοχή χρέωσης Άραχθος * Παναγιά, μήκους 30 χλμ.

* Βενέτικο (μεταξύ Παναγιάς * Βενέτικου) με περιοχή χρέωσης Παναγιά * Κοζάνη, μήκους 80 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Νοεμβρίου 2015.

dikaiologitika.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive