Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

syllalhthrio1 21-11-2014 copyΑντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν την Παρασκευή δεκάδες μαθητές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας...
έξω από το υπουργείο Παιδείας. 
Οι μαθητές, που διαμαρτύρονται για τα κενά, την τράπεζα θεμάτων, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, βρήκαν το υπουργείο Παιδείας  περικυκλωμένο από τις δυνάμεις καταστολής. 
Πληροφορίες ανασφέρουν ότι τα ΜΑΤ στημ προσπάθειά τους να απωθήσουν τους μαθητές  προχώρησαν σε χρήση χημικών, ενώ πραγματοποίησαν και μια προσαγωγή. 
Από την πλευρά τους οι μαθητές απάντησαν στα ΜΑΤ με το σύνθημα: «Μην μας σταματάτε και φύγετε από εδώ να πάτε στο περίπτερο να κλέψετε νερό».
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι οι μαθητές τους πέταξαν πέτρες, ενώ καθηγητές έχουν μπει ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους μαθητές και ζητούν να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός που προσήχθη.
syllalhthrio6 21-11-2014
ΜΑΤ παρατεταγμένα στην παιδική χαρά! 
Όπως μεταδίδει η "Αυγή" λίγο μετά τις 13:30 σημειώθηκαν επεισόδια μικρής κλίμακας με πετροπόλεμο. Μάλιστα, πλήθος αστυνομικών των ΜΑΤ είχε παραταχθεί μέσα στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα από το υπουργείο Παιδείας.
Στο σημείιο της παιδικής χαράς οι συγκεντρωμένοι φέρονται, κατά την αστυνομία, ότι πέταξαν πέτρες, ενώ αστυνομικός τον ΜΑΤ "ψέκασε" σχεδόν εξ επαφής μαθητή.
Οι εικόνες βίας προκάλεσαν την παρέμβαση υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, που βγήκαν από τα γραφεία τους, δήλωσαν ΄ότι είναι με το μέρος των μαθητών και έψαχναν αν υπάρχουν τραυματισμένα παιδιά για να τα περιθάλψουν.
Γύρω στις 13:50 οι περισσότεροι διαδηλωτές αποχώρησαν από το υπουργείο, όπου παρέμειναν, περίπου 300 μαθητές στο προαύλιο χώρο. Η αστυνομία προέβη σε περιορισμένη χρήση χημικών.
syllalhthrio7 21-11-2014
Δεύτερη προσαγωγή μαθητή
Ενώ η κατάσταση έδειχνε να ηρεμεί έξω από το υπουργείο σημειώθηκε νέος γύρος έντασης.  Στο στόχαστρο των μαθητών που παραμένουν έξω από το κτήριο του υπουργείου Παιδείας μπήκε με συνθήματα ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή και δεύτερου μαθητή.
Σημειώνεται, ότι ο πρώτος μαθητής μετά από πιέσεις καθηγητών και μαθητών αφέθηκε ελεύθερος.

syllalhthrio5 21-11-2014
 syllalhthrio2 21-11-2014
 syllalhthrio3 21-11-2014
syllalhthrio4 21-11-2014
  • Blogroll

  • Blog Archive