Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σε απεργία πείνας οι Σύροι πρόσφυγες στο Σύνταγμα

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Σε απεργία πείνας προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται για έκτη συνεχή ημέρα στο Σύνταγμα, ακριβώς απέναντι από το κτίριο της Βουλής. Είναι εκατοντάδες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και μικρά παιδιά. Ζητούν από το ελληνικό κράτος άσυλο και στέγη. Έχουν κλείσει συμβολικά τα στόματά τους με μονωτική ταινία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μία γυναίκα με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με το ανήλικό παιδί της να κλαίει απεγνωσμένα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του, λιποθυμώντας στο σημείο όπου ξεκινάνε τα σκαλοπάτια προς την πλατεία Συντάγματος.

Ο γιατρός που βρισκόταν στο σημείο δεν μπόρεσε να διαγνώσει το λόγο της κατάρρευσης του Σύρου άνδρα, ενώ έπειτα από περίπου 20 λεπτά μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η χθεσινή νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο την παραμονή τους έξω στο κρύο. Σημειώνεται πως το Σάββατο, σχολικοί φύλακες παρέδωσαν ρουχισμό και τρόφιμα ενώ και σήμερα μπορεί όποιος το επιθυμεί να κάνει το ίδιο μέχρι τις 20:00 στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive