Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η Πανηπειρωτική ενάντια στα νέα διόδια

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του για την  συνεχιζόμενη καταβολή ληστρικών διοδίων τόσο στο υποτυπώδες εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών-Πατρών, όσο και στην καταβολή τελών στις γέφυρες Ρίου-Αντιρρίου και Ακτίου Πρέβεζας.

Στη σημερινή περίοδο της εντεινόμενης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση με περισσή αναλγησία...
πρόσθεσε στις 17/11/2014 και νέο σταθμό διοδίων στην Εγνατία  οδό,   στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων. Και αυτό το έπραξε προς χάριν του ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο έχουν μεταβιβαστεί από το 2012 όλα τα δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας, με παραπέρα στόχο την παραχώρησή της σε ιδιώτες , κόντρα  προς το δημόσιο συμφέρον.

Τέτοιου είδους αντιλαϊκές αποφάσεις που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και  διευκολύνουν τα μεγαλοεργολαβικά και μεγαλοεκδοτικά συμφέροντα, πέραν του ότι συνιστούν ιδιότυπο οικονομικό αποκλεισμό των Ηπειρωτών της αποδημίας, συμβάλλουν και στην παραπέρα ερήμωση και αποδυνάμωση των ήδη εγκαταλελειμμένων  Χωριών μας.

Επιπρόσθετα τα προϊόντα της απομονωμένης ιδιαίτερης Πατρίδας μας φτάνουν πιο ακριβά στις μεγάλες αγορές πράγμα που μαζί με την όξυνση της οικονομικής κρίσης, της πρωτοφανούς ανεργίας και της αύξησης των σταθμών διοδίων στην Εγνατία, επιτείνει την περιθωριοποίηση της πατρίδας μας.

Επιβεβαιώνουμε την πάγια θέση της Ηπειρωτικής αποδημίας για κατάργηση όλων των τελών και διοδίων των εθνικών οδών  και βεβαίως την άμεση  κατάργηση της Υπουργικής απόφασης δημιουργίας σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων.
  • Blogroll

  • Blog Archive