Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σε σοβαρές καταγγελίες για την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τη διαμάχη του δημοσίου με τις εταιρίες ENERGA και HELLAS POWER στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Τάκης Μπαλτάκος, προχωρά ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος.

Με έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο δικηγόρος σκιαγραφεί την υπόθεση που χειρίστηκε και καταγγέλλει ανοιχτά ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης με περίστροφο που δέχθηκε τον Άρη Φλώρο της ENERGA.

Στην επιστολή του αναφέρεται σε ραντεβού που είχαν οι δυο τους στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, μετά από σχετική παράκληση του δικηγόρου, Τάκη Μπαλτάκου, στο οποίο ζητήθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός που με τη σειρά του όμως θα ζημίωνε τα συμφέροντα του δημοσίου.

Σε επιστολή που στάλθηκε στη ΛΑΓΗΕ, αλλά τέθηκε στη διάθεση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Θανάση Πετράκου, αναφέρεται πως από τον Αύγουστο του 2011 άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα στην ομαλή αποπληρωμή των υποχρεώσεων των εταιρειών (ENERGA, HELLAS POWER και μετέπειτα ΚΕΝΤΩΡ), προς τον ΔΕΣΜΗΕ, επειδή οι εταιρείες με διάφορες προσχηματικές αιτιολογίες δεν κατέβαλαν το σύνολο των οφειλών τους όπως προέβλεπε το θεσμικό πλαίσιο.

«Λόγω της άσκησης πληρωμής ποσών από τις εταιρίες αυτές και προς διασφάλιση των δικαιωμάτων και απαιτήσεων του ΔΕΣΜΗΕ, ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 ασκήσαμε αιτήσεις για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές κατά των άνω εταιριών», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «εξαιτίας της μη εξόφλησης από τις εταιρίες αυτές των οφειλομένων χρηματικών ποσών στις 23-1-2012 το ΔΣ του ΔΕΣΜΗΕ, κατήγγειλε την μεταξύ αυτού και των άνω εταιρειών σύμβαση συναλλαγών αι διέγραψε τις εταιρείες αυτές από το τηρούμενο από τον ΔΕΣΜΗΕ Μητρώο Συμμετεχόντων».

Στις αρχές του 2012, όπως αναφέρει, δεσμεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Αρχής της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, Π. Νικολούδη, όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των τριών εταιριών και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά των Αρ. Φλώρου και Αχ. Φλώρου.

Ο κ. Αντωνόπουλος αποκαλύπτει συνάντηση που έγινε στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2014, μεταξύ του ίδιου και του Αριστείδη Φλώρου. Η συνάντηση έγινε μετά από παράκληση του Παναγιώτη Μπαλτάκου, όπου ο κ. Φλώρος δήλωσε ότι ήθελε να βρεθεί μια εξωδικαστική λύση της αντιδικίας. «Μου πρότεινε να παραπεμφθούν όλες οι μεταξύ του ΛΑΓΗΕ και των άνω εταιρειών διαφορές, συμπεριλαμβανομένων και των αγωγών αποζημίωσης που οι εταιρείες αυτές έχουν ασκήσει κατά του ΛΑΓΗΕ στη διαιτησία της ΡΑΕ, η οποία θα επέλυε κατά τρόπο συνολικό και τελικό τις διαφορές αυτές», υπογραμμίζει. 

«Του κατέστησα σαφές ότι ούτε εγώ μπορούσα να εισηγηθώ και, κατά την εκτίμηση μου, ούτε εσείς να αποδεχθείτε μια τέτοια πρόταση, η οποία θα οδηγούσε σε απαλλαγή του ίδιου και των λοιπών κατηγορουμένων από τα ποινικά αδικήματα που τους αποδίδονται, αφού θα μετέτρεπε μια αξιόποινη πράξη σε αστική διαφορά, χωρίς να έχει διασφαλισθεί πλήρως η αποπληρωμή των απαιτήσεων του ΛΑΓΗΕ, όπως αυτές θα επιδικάζοντο από τυχόν διαιτητική απόφαση», προσθέτει.

Ο κ. Αντωνόπουλος υπογραμμίζει ότι τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση, θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα χρήματα των εταιρειών του, που έχουν βγει σε τρίτες χώρες. «Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΛΑΓΗΕ αποδεχόμενος την πρόταση αυτή θα συνέπραττε στη διάπραξη του τελείου εγκλήματος, διότι δράστες της υπεξαίρεσης θα διατηρούσαν την κυριότητα των υπεξαιρεθέντων χρημάτων ενώ ο ΛΑΓΗΕ θα είχε στο τέλος της δίκης, μια απόφαση που θα του επιδίκαζε με τα υπεξαιρεθέντα χρήματα αλλά δεν θα είχε καμία δυνατότητα να την εκτελέσει», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο στο άκουσμα των παραπάνω ο κ. Φλώρο εξεμάνη και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση, δηλώνοντας ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν.

«Με δεδομένο ότι τόσο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα όσο και από την κοινωνική μου ζωή δεν έχω καμία άλλη προσωπική διένεξη με οποιονδήποτε, καταλήγω ευλόγως στο συμπέρασμα το οποίο έχω ήδη γνωστοποιήσει στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στον ίδιο τον Άρη Φλώρο, δια των δικηγόρων του κ.κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου και Μιχαήλ Δημητρακόπουλου, ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτές της εναντίον μου δολοφονικής επίθεσης, η οποία έγινε με σκοπό όπως, μετά την φυσική μου εξόντωση, ο δικηγόρος που θα αναλάβει τον περαιτέρω χειρισμό της υποθέσεως, είτε τρομοκρατημένος από την τύχη του προκατόχου του είτε εξαγοραζόμενος, σας εισηγηθεί και σας πείσει να αποδεχθείτε μια τέτοια πρόταση», καταλήγει.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επιτροπή έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι από τη στιγμή που η επιστολή δεν είχε αποδέχτη την ίδια και λόγω του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική διαδικασία, δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει.

Διαβάστε την επιστολή



  • Blogroll

  • Blog Archive