Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

rwmanos3 28-11-2014Ο δικηγόρος του κρατούμενου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού αναδεικνύει την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η  κατάσταση της υγείας του εντολέα του...

ωστόσο, καταγγέλλει με σκληρή γλώσσα την εντολή για υποχρεωτική σίτιση που έδωσε την Παρασκευή η εισαγγελέας των φυλακών.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης με δελτίο Τύπου επισημαίνει ότι ο κρατούμενος και απεργός πείνας, Νίκος Ρωμανός, βρίσκεται νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου δίνει μάχη για τη ζωή του.
Οι παλμοί καρδικάς του νεαρού φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται «δυστυχώς αναμενόμενη».
«Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ' αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: την ελευθερία και τη δικαιοσύνη», επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, όπου καταγγέλλεται η εντολή για αναγκαστική σίτιση που έδωσε  η εισαγγελέας των φυλακών.
Αυτή η εντολή, όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου, «στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ΄οιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του».
rwmanos 28-11-2014 copy
 rwmanos2 28-11-2014
Από την πλευρά της η  γιατρός Λίνα Βεργοπούλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, είπε: 
«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στον Νίκο. Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει. Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει... Οι σύντροφοί του, του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από τη Δευτέρα».
  • Blogroll

  • Blog Archive