Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Χάθηκε αεροσκάφος της Air Asia μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2014
Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς των συνολικά 162 επιβατών της πτήσης QZ8501 της μαλαισιανής εταιρείας χαμηλού κόστους Air Asia, η οποία εξαφανίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ πετούσε ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, είπε ειδικότερα ότι στο σκάφος επέβαιναν 156 επιβάτες από τη Σιγκαπούρη, ένας Μαλαισιανός, ένας Γάλλος και τρεις Νοτιοκορεάτες. «Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα», δήλωσε ο Τζ. Α. Μπαράτα.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος τύπου Boeing A320 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08.30 τοπική ώρα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το αεροσκάφος είχε ζητήσει άδεια να αποκλίνει από τη συνηθισμένη πορεία του του λόγω καιρικών συνθηκών πριν χαθεί η επαφή μαζί του.


Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε πως η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».

Η Air Asia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος», αναφέρει.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive