Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

"ΦΡΕΝΟ" ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Posted by Unknown Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
"Φρένο" στις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων από το... ΣΔΟΕ βάζει το ΣτΕ, ακυρώνοντας την πράξη με την οποία "μπλοκαρίστηκε" πριν από μερικούς μήνεςποσό 2,6 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε επιχειρηματίας. 

Σύμφωνα με το Έθνος, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, καθώς και την απαγόρευση ανάληψης οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, κίνησης θυρίδων και κάθε χρηματιστηριακού προϊόντος, που ανήκουν στην οικογένεια και οι οποίες επιβλήθηκαν στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου.

Ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξε η Ολομέλεια ΣτΕ πριν από λίγους μήνες αμφισβητώντας την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου, το Δ' Τμήμα ΣτΕ χτυπά "καμπανάκι" προς το υπουργείο Οικονομικών για το ενδεχόμενο ακύρωσης σειράς παρόμοιων δεσμεύσεων.

Η δέσμευση αδιακρίτως, κρίνεται πως αποτελεί μία ιδιαίτερα σοβαρή και μεγάλη σε εύρος επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου ατόμου και ειδικότερα μια επέμβαση στα περιουσιακά δικαιώματα, στην επαγγελματική και οικονομική ελευθερία του.

nooz.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive