Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο Στόλος της Ελευθερίας ανοίγει και πάλι τα πανιά του

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014
Μια νέα ανθρωπιστική αποστολή για τη Λωρίδα της Γάζας προετοιμάζει η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» αναφέρεται:

«Η ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα συνεχίζει να επιδεινώνεται. Το κράτος του Ισραήλ εξακολουθεί να μην λογοδοτεί για τις καταστροφές που προκάλεσε κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίθεσής του στην Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ως μέρος της συμφωνίας, με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Το λιμάνι της Γάζας παραμένει αποκλεισμένο, τα σύνορα κλειστά και οι Παλαιστίνιοι στην Γάζα εξακολουθούν να στερούνται το βασικό δικαίωμα στην ελευθερία της μετακίνησης. Η Γάζα συνεχίζει να υποφέρει από την έλλειψη βασικών αγαθών για την καθημερινή επιβίωση, αλλά και των υλικών που απαιτούνται για την ανακατασκευή των ζημιών που προκάλεσε το Ισραήλ κατά την επίθεση τον περασμένο Ιούλιο & Αύγουστο. Παράλληλα, ούτε η Διεθνής Κοινότητα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε μετά την τελευταία επίθεση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα μέλη της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 6-7 Δεκεμβρίου με σκοπό την αναθεώρηση και την επεξεργασία των σχεδίων για την επερχόμενη αποστολή, με τίτλο: «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Open Gaza Port»

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που υπήρξε συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Αύγουστο, οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειας της αποστολής «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Open Gaza Port» (OGP), η οποία θα αποπλεύσει στο πρώτο μισό του 2015 με στολίσκο τουλάχιστον τριών πλοίων, αντανακλώντας τον επείγοντα χαρακτήρα, το έντονο ενδιαφέρον και την ευρεία δημόσια υποστήριξη στο εγχείρημα και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive