Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτο: Χαρίζουν τα ελληνικά δάση σε καταπατητές!

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014
O λύκος στην αναμπουμπούλα -της προεδρικής εκλογής- χαίρεται: με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έφερε την Παρασκευή στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο, με το οποίο διευκολύνονται οι αποχαρακτηρισμοί δασών και δασικών εκτάσεων, αλλά και νομιμοποιούνται πρόσφατες (έως το 2007) παράνομες εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων για γεωργική χρήση.

Η σπουδή, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει το νομοσχέδιο εγείρει σειρά ερωτημάτων, ενώ η Ολομέλεια πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο με την επίμαχη τροπολογία το Σάββατο!

Σύμφωνα με καταγγελίες που κατέθεσαν την Πέμπτη πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων για την προστασία του περιβάλλοντος, ο νέος νόμος επιχειρεί ουσιαστικά να καταργήσει τον ρόλο των δασικών χαρτών ως μέσου προστασίας και οριστικής αποτύπωσης της δασικής γης. Ταυτόχρονα, νομιμοποιούνται οριστικά εκτάσεις που απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα πριν το 1975, λόγω επεμβάσεων οι οποίες στηρίχθηκαν σε διοικητική πράξη.

Βάσει του ίδιου νομοθετήματος, προβλέπεται αναμόρφωση του δασικού χάρτη, «με τη διαγραφή εκτάσεων, οι οποίες συνεπεία πράξεων αρμοδίων οργάνων δεν υπάγονται ή θα πάψουν να υπάγονται στη δασική νομοθεσία και των εκτάσεων που εσφαλμένα αποτυπώθηκαν και συμπεριλήφθηκαν σε αυτόν κατά την κατάρτισή του».

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive