Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Έκοψαν το επίδομα από ηλικιωμένο με εγκεφαλικό και εμφράγματα

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015
Σε απόγνωση βρίσκεται ο κ. Ηλίας Δημητρόπουλος από την Μεσσηνία, από τον οποίον έκοψαν το πενιχρό επίδομα των 313 με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Όπως καταγγέλλει, η επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) μείωσε το ποσοστό αναπηρίας σκόπιμα στο 60% ώστε να σταματήσει να του χορηγεί αυτό το ελάχιστο βοήθημα, που αποτελούσε και το μοναδικό του εισόδημα.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκεφαλικό το 2006 και δυο χρόνια αργότερα ξεκίνησε να λαμβάνει επίδομα από την Πρόνοια.  Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες πέρασε από επιτροπή ΚΕΠΑ, η οποία αποφάσισε να τον αφήσει αβοήθητο αψηφώντας τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.

Ο 66χρονος αναγκάστηκε να υποβάλλει ένσταση και στις 4 Δεκεμβρίου πέρασε από δευτεροβάθμια επιτροπή πληρώνοντας μάλιστα ένα ποσό  48 ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα.

«Με εγκεφαλικό, εμφράγματα και ζάχαρο με πήγαν 60% για να μην πληρώνουν 313 ευρώ το μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρόπουλος και συνεχίζει «Είμαι 66,5 ετών και πώς θα ζήσω εγώ τώρα; Είχα ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και μείωσαν το ποσοστό στο 60%».

Ο ίδιος λέει, χαρακτηριστικά, πως από τον Οκτώβριο που κόπηκε το επίδομα δεν έχει δική του ούτε μια οδοντογλυφίδα για να μπορέσει να ζήσει.

thebest
  • Blogroll

  • Blog Archive