Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015
                             Εθνική Ομοσπονδία  για τα  Δικαιώματα  του  Αυτιστικού  Φάσματος

Καλημέρα από την ΕΟΔΑΦ. Παρακαλούμε για την προώθηση του πιο κάτω μηνύματος 
προς τα e-mails των βουλευτών, πολιτικών φορέων και ΜΜΕ που έχουμε μετά το τέλος του κειμένου και στο συνημμένο έγγραφο.


Αγαπητοί φίλοι των δημοκρατικών (και όπως αποδείχθηκε αντιμνημονιακών πρωτίστως) κομμάτων, κοινωνικοπολιτικών κινημάτων και κινήσεων:
Η ΕΟΔΑΦ, εκ μέρους των 200.000 οικογενειών παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος, ευχαριστεί...
όσους συμβάλλατε στο να αποτρέψουμε τον εγκληματικό νόμο Ειδικής Αγωγής, που είχαν συνυπογράψει δύο υπουργοί Παιδείας της μνημονιακής (συγ)κυβέρνησης  (κκ. Αρβανιτόπουλος – Λοβέρδος).

Είναι ο πρώτος (πιθανότατα και ο μόνος) νόμος του μνημονίου που ανατράπηκε από την κινητοποίηση κοινωνικής ομάδας και του φορέα εκπροσώπησής της (ΕΟΔΑΦ), αν και δεν ήταν απλά νομοσχέδιο, αλλά είχε γίνει πλέον τελεσίδικη και κατατεθειμένη στη Βουλή πρόταση νόμου του  υπουργείου Παιδείας),  επί 8 ολόκληρους μήνες.
Δηλαδή ένας νόμος που είχαν ανακοινώσει οριστικά ότι από τον περασμένο Μάϊο θα είναι ψηφισμένος και σε πλήρη εφαρμογή - και τελικά τους αναγκάσαμε να τον αποσύρουν, χωρίς ποτέ να ψηφιστεί.
Ένας νόμος, που για πρώτη φορά στην ιστορία Δημοκρατικού κράτους, θα καθιέρωνε με ... νόμο (!!!) τον βασανισμό αθώων ανάπηρων παιδιών, για να μπορούν τα διεφθαρμένα κρατικά στελέχη των κυβερνώντων να εκβιάζουν τους Γονείς (για χρηματισμούς και άλλα ανταλλάγματα) και για να εξαναγκάζονται τα παιδιά του ΑΦ να εγκαταλείπουν το Σχολείο, ώστε τα χρήματα που δίνουν γι αυτά οι διεθνείς οργανισμοί, να μένουν στα χέρια της κυβερνητικής διαφθοράς.

Επρόκειτο δηλαδή για έναν νόμο που εισήγαγε στην επίσημη νομοθεσία τον ναζισμό και την επιστροφή στον μεσαίωνα.

Συνεπώς, η ανατροπή του ήταν ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ μία εξ ίσου σημαντική νίκη: Αφ’ ενός σαν νίκη εναντίον του πραγματικού και εφαρμοσμένου ναζισμού (που αποτελεί πάγιο μέλημά σας) και αφ’ ετέρου σαν νίκη εναντίον των μνημονίων και συνεπώς ως πηγή ΕΛΠΙΔΑΣ ανατροπής τους για τους πολίτες και για τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα, στα οποία  το μνημόνιο έχει μετατρέψει πλέον την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας: Τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ημιαπασχολούμενους, τους συμπολίτες μας που χάνουν το σπίτι τους...

  Όμως, όπως διαπιστώσατε μετά την έκδοση και του νέου νομοσχεδίου Λοβέρδου (παρ’ όλο που με την προκήρυξη των εκλογών πήγε στα αζήτητα), τα εγκληματικά σχέδια των νεο-μεσαιωνικών (συγ)κυβερνώντων εναντίον αθώων ανάπηρων παιδιών, παραμένουν, εφ’ όσον οι άνθρωποι αυτοί επανέλθουν με «νωπή εντολή».

Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας και οι 200.000 οικογένειες που εκπροσωπεί, είμαστε υποχρεωμένοι να μην επαναπαυτούμε στην αντιμνημονιακή επιτυχία:
Αντίθετα, ΤΩΡΑ  - στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου - πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την κινητοποίησή μας, την οποία σας καλούμε να στηρίξετε ως μέρος της προεκλογικής σας εκστρατείας.

Στα πλαίσια αυτά, η ΕΟΔΑΦ θα συμμετέχει στην προεκλογική κίνηση με μία κινητοποίηση ενημέρωσης των πολιτών στην οποία θα αποκαλύψει, καταγγείλει και θυμίζει στο εκλογικό σώμα:
-Ποιοί σχεδίασαν και πήγαν να επιβάλλουν εγκληματικά – νεοναζιστικά μέτρα εναντίον αθώων ανάπηρων παιδιών.
-Ποιοι συναίνεσαν με την σιωπή και τη συγκάλυψη στα εγκλήματα εναντίον αθώων ανάπηρων παιδιών και ποιοι απέφυγαν να πάρουν θέση.
-Ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν εγκληματικά σχέδια εναντίον ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της κοινωνίας.
-Ποιοί και πόσο ο καθένας, αντιτάχθηκαν στα σχέδια αυτά και συμπαρατάχθηκαν με τα δίκαια αιτήματά μας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των παιδιών μας (και συνεπώς, της κοινωνίας), οπότε αξίζουν και την ψήφο των πολιτών.

-Επί πλέον, θα θέσουμε στην διάθεσή σας την νομοθετική μας πρόταση Ειδικής Αγωγής, καθώς και το κοινωνικό πρόγραμμα ΕΟΔΑΦ για τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος (όπως εκφράζεται στο μεγάλο ψήφισμα), τα οποία έτυχαν της πλήρους επιδοκιμασίας των αρμόδιων επιτροπών του ΟΗΕ, ο οποίος μάλιστα τα διατύπωσε στη συνέχεια ως υποδείξεις («καταληκτικές παρατηρήσεις») προς την Ελληνική κυβέρνηση, και ως αναγκαίους όρους για την παύση των παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Άλλωστε, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η Δημοκρατία και αυτός ακριβώς είναι ο υγιής και κύριος ρόλος μας στην Δημοκρατία:  Οι κοινωνικοί φορείς και οι κοινωνικές ομάδες, ενημερώνουν την κοινωνία για τα πραγματικά πεπραγμένα και τις πραγματικές προθέσεις των εκλεγμένων και των υποψήφιων εκπροσώπων της στο κοινοβούλιο.

Από εσάς, στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε και ολοκληρώσουμε την κοινή μας νίκη  κατά των μνημονίων και της αναβίωσης των ναζιστικών μεθοδεύσεων, ζητάμε:
1) Να απλώσετε την καταγγελία μας στο εκλογικό σώμα και όλους τους Έλληνες πολίτες κατά τις προεκλογικές (τηλεοπτικές και άλλες) εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχετε. Η καταγγελία και μη συγκάλυψη των ατόμων και των πολιτικών που ευθύνονται για τα εγκλήματα εναντίον αθώων ανάπηρων παιδιών, ίσως δεν αποτελεί κατοχύρωση, αλλά αποτελεί στοιχειώδη και ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση  σοβαρών πολιτικών ενδείξεων ότι θα διαγράψετε αυτές τις απάνθρωπες νεοναζιστικές πολιτικές και ότι δεν πρόκειται να συναινέσετε στη συνέχισή τους.
2) Να υιοθετήσετε τα δίκαια αιτήματά μας, την νομοθετική μας πρόταση Ειδικής Αγωγής καθώς και το κοινωνικό μας πρόγραμμα (όπως εκφράζεται στο μεγάλο μας ψήφισμα προς την κυβέρνηση και τον ΟΗΕ),  και να τα εντάξετε εντός του προεκλογικού σας προγράμματος, με την πολιτική δέσμευση ότι το «Δημόσιο χρέος», ΔΕΝ θα αποτελέσει αιτία υποστολής τους.

-Επειδή τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι  κάθε άλλης ανάγκης ή επιδίωξης.
-Επειδή η προτεραιοποίηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως ορίζουν όλες οι διεθνείς μεταπολεμικές συμβάσεις σεβασμού τους και ο ΟΗΕ, αποτελεί ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΟΡΟ της πραγματικής Δημοκρατίας και της κοινωνικής της πολιτικής.
-Επειδή όπως έχουμε αποδείξει (και μπορούμε να αποδείξουμε ανά πάσα στιγμή), τα αιτήματα και οι νομοθετικές προτάσεις μας είναι απόλυτα δίκαιες και εφικτές (πράγμα για το οποίο η ΕΟΔΑΦ, θα σας εφοδιάσει με όλα τα τεκμηριωμένα και αδιάσειστα επιχειρήματα, στοιχεία και αποδείξεις).
-Επειδή τα αιτήματα και οι νομοθετικές προτάσεις μας είναι δημοψηφισματικά επιλεγμένες από τους ίδιους τους Γονείς και οι μόνες σύμφωνες με τις διεθνείς συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει η χώρα, καθώς και με τις υποδείξεις ΟΗΕ προς την Ελληνική κυβέρνηση.
-Επειδή η υιοθέτησή τους θα αποτελέσει απόδειξη συγκεκριμένης και πραγματικής κοινωνικής πολιτικής και συνεπώς ελπίδα για την μεγάλη πλειοψηφία του χειμαζόμενου Ελληνικού λαού, τον οποίο τα μνημόνια έχουν μετατρέψει σε μία τεράστια ευπαθή κοινωνική ομάδα.
-Επειδή το κοινωνικό κράτος, αποτελεί όχι μόνο επιβεβλημένη ανάγκη λόγω κρίσης, αλλά και ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο και αναγκαίο όρο εξόδου από την οικονομική κρίση, όπως έχει επιβεβαιώσει η ιστορία.

  -Επειδή η στάση της Πολιτείας προς τα ανάπηρα παιδιά της και τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα, είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης των προθέσεών της για τα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα ΟΛΩΝ μας...
  • Blogroll

  • Blog Archive