Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Ξηλώνουν παγκάκια για να μην ξαπλώνουν οι άστεγοι

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015
Η δημοτική αρχή της πόλης Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, αποφάσισε να ξηλώσει παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να μη δώσει τη δυνατότητα σε αστέγους να ξαπλώνουν σε αυτά.

Πρόκειται για τη δεύτερη πόλη στη Γαλλία που υλοποιεί μια απόφαση κατά των αστέγων. Πριν από λίγες ημέρες, την παραμονή Χριστουγέννων, στο Ανγκουλέμ, στη νότια Γαλλία, η δημοτική αρχή αποφάσισε να τοποθετήσει περιφράξεις στα παγκάκια, μπροστά από μία εμπορική έκθεση, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Οι περιφράξεις αποσύρθηκαν «προσωρινά» μετά από δύο ημέρες.

Ο Μαρκ Μεγιέ, πρόεδρος της Frene 66, της τοπικής οργάνωσης της France Nature Environnement, κατήγγειλε πως στο Περπινιάν «πολλές δεκάδες παγκάκια ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας». Από την πλευρά της η δημοτική αρχή του δεξιού Λαϊκού Κόμματος της Γαλλίας (UMP), μέσω του αντιδημάρχου, επιβεβαίωσε πως ξηλώθηκαν παγκάκια κάνοντας λόγο για «πέντε έως έξι».

«Οι περίοικοι είχαν καταγγείλει περιστατικά παρενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας τα οποία είχαν διαπραχθεί από ανθρώπους κάθε είδους κοινωνικής προέλευσης και όχι μόνο άστεγους» δήλωσε και πρόσθεσε: η δημοτική αρχή «θα αντικαταστήσει χωρίς αμφιβολία τα παγκάκια με τις τέσσερις θέσεις που ξήλωσε, από παγκάκια μίας θέσης, όπου  θα μπορούμε να ξεκουραστούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά δεν θα επιτρέπουν σε πολλούς να κάτσουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε να ξαπλώσουν».


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive