Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ξυλοδαρμός εργαζόμενης από εργοδότη στο Ηράκλειο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015
Άλλο ένα δυσάρεστο περιστατικό βίας εις βάρος εργαζόμενης στο Ηράκλειο καταγγέλλει το εργατικό κέντρο της πόλης, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώνεται και από την πλευρά της εταιρίας.

Εργαζόμενη που εργάζεται σε ανώνυμη εταιρία που εδρεύει στο κέντρο του Ηρακλείου, τον τελευταίο καιρό δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το Διευθύνων Σύμβουλο της επιχείρησης, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες της την περασμένη εβδομάδα προχώρησε και σε βιαιοπραγίες.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ο  πρόεδρος της εταιρίας, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε τη στήριξη του στην εργαζόμενη καταδικάζοντας το περιστατικό και το απέδωσε σε «ξέσπασμα» του συνεταίρου του λόγο των δικών τους διαφορών.

Παρόντες στο περιστατικό ήταν οι συνάδελφοι της παθούσας που χάρη στην παρέμβαση τους γλίτωσε από τα χειρότερα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο.

Η εργαζόμενη ήδη έχει προχωρήσει σε μήνυση ενώ αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις σωματικές βλάβες που υπέστη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι είναι τρομοκρατημένη από το παραπάνω περιστατικό ανησυχεί να μην χάσει την δουλεία της, αφού είναι η μοναδική εργαζόμενη στην οικογένεια της.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει το παραπάνω περιστατικό, το οποίο όπως λέει «αποδεικνύει για άλλη μία φορά τις άθλιες εργασιακές σχέσεις της εργαζόμενης Ελληνίδας».

Όπως τόνισε ο Γεν. Γραμματέας, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όχι μόνο δεν θα επιτρέψει την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών αλλά ζητάει και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγο εργοδότη από τη στιγμή που θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Την πρώτη ημέρα επιστροφής της εργαζόμενης στην δουλεία της μετά από την αναρρωτική άδεια που της χορηγήθηκε θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου.


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive