Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

 

Για μια ακόμη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα των στρατευμένων που δεν είναι άλλο από αυτό της καταβολής του κόστους μετακίνησης τους, είτε στις μονάδες των αστικών κέντρων, είτε της παραμεθορίου. Οι φαντάροι λοιπόν που... ο Στρατός πληρώνει 8,7 ευρώ μηνιαίως αποτελούν τα μεγάλα θύματα των ΚΤΕΛ-ΤΑΧΙ-ακτοπλόων και της αεροπορικής εταιρείας.
Παράλληλα βιώνουν έναν παραλογισμό: τα υπηρεσιακά οχήματα μεταφέρουν δωρεάν τους επαγγελματίες –στελέχη και πολιτικό προσωπικό- αλλά όχι τους φαντάρους. Όταν αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς –εξαιτίας της αδυναμίας συμφωνίας μεταξύ των διοικήσεων των μονάδων και των οργανισμών όπως ο ΟΣΕ-, τρώνε καμπάνα καθώς πέφτουν θύματα μιας απίστευτης παγίδας. 
Δεν ντρέπονται καθόλου οι στρατιωτικοί-διοικητές, που απαιτούν την αποκατάσταση των αποδοχών τους, να υποβάλλουν την λαϊκή οικογένεια και τους συναδέλφους σε τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα, αγγαρεία (!) και οικονομικές θυσίες;

Αυτή ήταν η επιλογή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αμύνης επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι μέχρι τώρα και η τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δε θα μπορούσε βεβαίως να είναι διαφορετικά τα πράγματα αφού μέχρι τώρα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος νοιάζεται μόνο για τις αποδοχές των στελεχών, την εξεύρεση χρημάτων ώστε να αγοραστούν ρωσικά όπλα και την συνέχιση της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που κοστίζει ακριβά σε αίμα και σε χρήμα! 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ
«Οι φαντάροι του ΚΕΤΘ Αυλώνα αντιμετωπίζουμε φοβερές δυσκολίες στις μετακινήσεις μας στις εξόδους μας. Έχουμε το δικαίωμα της διανυκτέρευσης σπίτι μας και ο ύπνος που κάνουμε έχει γίνει εφιάλτης.
Το κόστος πήγαινε-έλα με το τρένο είναι 6 ευρώ, κάτι που σημαίνει γύρω στα 600 ευρώ κατά μέσο όρο θα πληρώσουμε για τις μετακινήσεις μας στην θητεία μας! Και όποιος δεν έχει να πληρώσει πρέπει να τσακώνεται κάθε φορά με τους τραμπούκους ελεγκτές του ΟΣΕ που απειλούν για μηνύσεις και στρατοδικεία!
Πέρα από το δυσβάσταχτο αυτό ποσό για τις τσέπες μας –που προφανώς δεν καλύπτει ο μισθός των 8.6 ευρώ που παίρνουμε- οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε και πρόβλημα με τα δρομολόγια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να είμαστε 7 η ώρα στο στρατόπεδο.
Οι πρωινές συγκοινωνίες δεν μας εξασφαλίζουν ότι θα πάρουμε το τρένο στην ώρα μας. Έτσι πολλοί από μας αναγκαζόμαστε να αγγαρέψουμε τον πατέρα μας ή τα αδέρφια μας που δουλεύουν να μας πηγαίνουν 5 το πρωί στο τρένο, βάλε και τις βενζίνες αυτές! Άλλοι αναγκάζονται να παίρνουν ταξί και να δίνουν στην καλύτερη ένα 5ευρω έξτρα.
Οι υπόλοιποι απλά αργούν και μπαίνουν με το επόμενο τρένο, φτάνουν στο στρατόπεδο στις 8 και δέχονται ποινές επειδή άργησαν, κρατήσεις, φυλακές, στερήσεις διανυκτέρευσης. Και κερατάδες και δαρμένοι!
Την στιγμή που τα στελέχη εξυπηρετούνται μια χαρά με τα υπηρεσιακά λεωφορεία και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει καιρό και προφανώς όλοι είναι ενημερωμένοι , αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα για να διορθώσει την κατάσταση. Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΚΕΤΘ και το ΓΕΣ να παρέμβουν και να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα όλων των φαντάρων!
ΥΓ. Και μην πάρουμε απάντηση «λεφτά δεν υπάρχουν». Γιατί υπάρχουν και δίνονται για να συμμετέχουμε σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ έξω από τα σύνορα, να σκοτώνονται συνάδελφοί μας και τα στελέχη».
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε την επιστροφή των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια σε όσους συναδέλφους υπηρετούν στις μονάδες της παραμεθορίου και την ΕΛΔΥΚ. Επίσης, οι διοικήσεις των μονάδων να εξασφαλίζουν τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων στις άδειες και στις εξόδους τους.
Πρέπει τώρα να σταματήσει ο φαντάρος να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης κάθε οικονομικού παράγοντα και στην πλάτη μας να παίζονται άθλια πολιτικά παιχνίδια από τις κυβερνήσεις, τους διοικητές και τους πολιτευτές.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

  • Blogroll

  • Blog Archive