Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το Ισλαμικό κράτος κατέστρεψε αγάλματα και γλυπτά μεγάλης ιστορικής αξίας (φωτο)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2015
Μια συλλογή αγαλμάτων και γλυπτών ηλικίας χιλιάδων ετών και τεράστιας ιστορικής αξίας κατέστρεψαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ στο μουσείο Nineveh.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο εξ ονόματος της ισλαμιστικής οργάνωσης, άντρες με βαριοπούλες και τρυπάνια καταστρέφουν χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις αγάλματα τα οποία χρονολογούνται από την Ασσυριακή εποχή τον 7ο αιώνα π.Χ.

«Ο προφήτης μάς διέταξε να ξεφορτωθούμε τα αγάλματα και τα λείψανα. Οι σύντροφοί του έκαναν το ίδιο όταν κατέλαβαν χώρες μετά από εκείνον», είπε ένας εκ των ανδρών.

Τα αντικείμενα που καταστράφηκαν φαίνεται να προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μοσούλης, πόλη την οποία το ΙΚ κατέλαβε τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος σε αυτό.

Σημειώνεται ότι το ΙΚ έχει καταστρέψει μεγάλο αριθμό ναών καθώς και μουσουλμανικά ιερά μνημεία σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν ό,τι φαίνεται ως “αιρετικό”.

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, η οργάνωση φαίνεται να έχει πουλήσει στη μαύρη αγορά πολλά αρχαία αντικείμενα ώστε να βρει τα απαραίτητα χρήματα για τη χρηματοδότηση των εκστρατειών “αίματος”.


  • Blogroll

  • Blog Archive