Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Παραπέμπονται σε δίκη 21 άτομα για την επίθεση στις Σκουριές

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015
Συνολικά 21 άτομα θα βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, το βούλευμα καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι, κατά το βούλευμα, είναι όλοι τους κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος εναντίον της επένδυσης χρυσού. Από αυτούς, τέσσερις είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, αλλά εν συνεχεία είχαν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους.

Σημειώνεται πως όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες του αρνήθηκαν  οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση που είχε σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2013.

Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από τις κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έναν από τους κατοίκους.

Εν αναμονή και νέου βουλεύματος

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα και νέο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για τη παραπομπή ή απαλλαγή άλλων 29 κατηγορουμένων που εμπλέκονται σε επεισόδια που συνέβησαν το 2013 σε περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και συνδέονται με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν σε αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στις περιοχές Λάκκος Καρατζά, Μεγάλη Παναγία, και επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive