Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο θρήνος των κατοίκων του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, μετά την απώλεια σε τροχαίο τριών παιδιών, έγινε ποτάμι οργής.
Τώρα βρίσκονται υπόλογοι για τη διαμαρτυρία τους

Επτά μήνες μετά το κομβόι οργής στα διόδια Μοσχοχωρίου, όταν οι μαύρες ψυχές των κατοίκων στο Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο από την απώλεια τριών νέων παιδιών σε τραγικό τροχαίο, μετατρέπονταν σε μαύρες σημαίες διαμαρτυρίας, εκατοντάδες από όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση καλούνται να καταθέσουν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης!

Εισαγγελέας Λάρισας διέταξε...
έρευνα για τον αποκλεισμό των διοδίων Μοσχοχωρίου, την 1η Αυγούστου 2014 και ενώ δύο χωριά θρηνούσαν δίχως παρηγοριά τα τρία «αγγελούδια» που βρήκαν το θάνατο ως επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου, που ενεπλάκη σε πολύνεκρο τροχαίο με νταλίκα, στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας.
Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Μοσχοχωρίου και κατά δεκάδες τις τελευταίες εβδομάδες καλούνται κάτοικοι του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, αλλά και άλλων περιοχών της Μαγνησίας, που συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση, ώστε να καταθέσουν για το συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων. Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι είχαν ανοίξει τις μπάρες, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα να περνούν από τα διόδια χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου. Η κινητοποίηση φαίνεται ότι είχε κόστος για την εταιρία των διοδίων και αναζητούνται οι υπεύθυνοι...
Οι κάτοικοι καλούνται να καταθέσουν για τον απερίγραπτο θρήνο που βίωσαν τα χωριά τους, μετά την τραγική απώλεια και για την οργή τους για το υψηλό κόμιστρο των διοδίων Μοσχοχωρίου, που κατευθύνει την κίνηση βαρέων οχημάτων στην παλιά εθνική οδό, μετατρέποντάς τον σε δρόμο – καρμανιόλα.
Εκείνες τις ημέρες της απερίγραπτης τραγωδίας, μετά την παλιά εθνική οδό και στο σημείο του μακελειού για τα τρία «αγγελούδια», την Ιωάννα, την Κατερίνα και το Φίλιππο, σε σύγκρουση του Ι.Χ. αυτοκινήτου τους με νταλίκα, στη Νέα Εθνική Οδό και στα διόδια Μοσχοχωρίου, ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση πολιτών για το δρόμο - καρμανιόλα.
Τεράστιο κομβόι Ι.Χ. αυτοκινήτων και λεωφορείων κινήθηκε προς τα διόδια Μοσχοχωρίου. Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι των χαροκαμένων χωριών του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, καθώς και από άλλες περιοχές του Βελεστίνου, αλλά και από το Βόλο, συμμετείχαν στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων. Κάτω από γιγαντιαία ταμπέλα που ενημερώνει για το αντίτιμο των 4 ευρώ για Ι.Χ. και 14 για φορτηγά, οι κάτοικοι με μπροστάρηδες τους νέους άνοιξαν τα δικά τους πανό, ζητώντας να μη χυθεί άλλο αίμα στην Παλιά Εθνική Οδό, που έχει σηκώσει λόγω των ακριβών διοδίων το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
«Βγήκαμε στους δρόμους για τα παιδιά που χάθηκαν. Βγήκαμε στους δρόμους φοβούμενοι για τις ζωές άλλων παιδιών», φώναξε μία μητέρα. Κατά μήκος των διοδίων απλώθηκαν μαύρες σημαίες. Άλλες ανέμιζαν στα χέρια διαδηλωτών, δηλώνοντας το θρήνο τους για τα τρία αδικοχαμένα αγγελούδια, αλλά και τη ντροπή τους απέναντι σε μια πολιτεία που αδιαφορεί για τις αθώες ψυχές που γίνονται θυσία συμφερόντων.
Νέοι όρμησαν στις μπάρες και τις άνοιξαν για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και από τις δύο κατευθύνσεις. Ζήτησαν από τους εισπράκτορες να κλείσουν τα στόρια τους για να μην καταγράφουν τις πινακίδες των οχημάτων που περνούν, ενώ ένταση επικράτησε όταν σε ένα ταμείο το τζάμι παρέμεινε ανοιχτό.
Αλλοι διένειμαν φυλλάδια της διαμαρτυρίας τους σε διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι πατούσαν κόρνα κατά τη διέλευσή τους, χαιρετίζοντας τη μεγάλη συγκέντρωση και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονταν στο τιμόνι φορτηγών.
Η οργή, όπως και ο πόνος, ήταν «παρών», διάχυτος σε όλο το χώρο της διαδήλωσης.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ 
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive