Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κάδρο του δικτά‏τορα Μεταξά στο ΚΨΜ σε στρατόπεδο του Νευροκοπίου

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015
Ένα κάδρο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά δεσπόζει στο ΚΨΜ της μονάδας του 518 Τάγματος Πεζικού στο Κάτω Νευροκόπι, σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος.

«Η φωτογραφία του δικτάτορα βρίσκεται στην αίθουσα του ΚΨΜ, ακριβώς απέναντι από τον χώρο αγοράς τροφίμων και αναψυκτικών. Ο επισκέπτης του χώρου, εκτός από στρατιωτικές ενδυμασίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμικό και φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στην αίθουσα, μπορεί να δει το κάδρο του Μεταξά να δεσπόζει δίπλα στο παράθυρο!» σημειώνει η οργάνωση.

Το κάδρο συνοδεύει και ρήση του Μεταξά: «Θέλομεν να κάμωμεν πολιτισμόν Ελληνικόν. Δεν θέλομεν τους ξένους πολιτισμούς. Θέλομεν ιδικόν μας πολιτισμόν, τον οποίον να τον ωθήσωμεν και να τον κάμωμεν ανώτερον από όλους τους πολιτισμούς, εις την άκρην αυτήν της Ευρώπης. Θέλομεν ευημερίαν οικονομικήν. Θέλομεν αυτήν την γήν, αυτήν την πολύτιμον γήν, θέλομεν να την κάμωμεν να παράγη, να γίνη περιβόλι, όπως ημπορεί να γίνει μιαν ημέραν ένα πλούσιον περιβόλι, ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι ζούν εις τα χώματα αυτά να αισθανθούν ότι είναι ευτυχισμένοι».

«Αυτά διαβάζουν οι νέοι φαντάροι που βρίσκονται ανά περιόδους στο 518 Τ/Π στο Νευροκόπι για εκπαίδευση! Λίγα χιλιόμετρα από το Οχυρό Λυσσέ (το οποίο επίσης διαφημίζεται από τοπικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ως... μεγαλοφυές έργο του Ι.Μεταξά) όπου Έλληνες στρατιώτες αντιστάθηκαν με γενναιότητα στους Γερμανούς κατακτητές!» τονίζει στη σχετική ανακοίνωση το Δίκτυο Σπάρτακος.

«Ο Ιωάννης Μεταξάς δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένας γερμανόφιλος δικτάτορας, ένας θαυμαστής του Μουσολίνι και του Χίτλερ, ένας επίδοξος Φύρερ της Ελλάδας. Αναρρηχήθηκε στην εξουσία με τη βοήθεια των ολιγαρχών-καπιταλιστών και των αστικών κομμάτων της εποχής και επέβαλε μια αιματοβαμμένη δικτατορία. Άσκησε διώξεις απέναντι σε κάθε αντιφρονούντα (κομμουνιστές, δημοκράτες κλπ), εκτόπισε, φυλάκισε και αργότερα παρέδωσε στους Ναζί αγωνιστές της εποχής! Ο Μεταξάς υπήρξε ιδεολογικός πρόγονος των Απριλιανών, της Χούντας των Συνταγματαρχών και ασφαλώς των σημερινών νεοναζί της δολοφονικής Χρυσής Αυγής» προσθέτει η οργάνωση και ζητά την άμεση απόσυρση του κάδρου από το ΚΨΜ του στρατοπέδου.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive