Τετάρτη 22 Απριλίου 2015


Η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα και η λίστα Λαγκάρντ

Η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα και η λίστα Λαγκάρντ.
Εντολή δόθηκε από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ο Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή, καθώς από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι είχε βγάλει 4 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δικαστικής ρεπόρτερ της Realnews, Άννας Κανδύλη, το ποσό αυτό βγαίνει από τη λίστα Λαγκάρντ με τους ελεγκτές του Δημοσίου να εκτιμούν ότι δεν είχαν φορολογηθεί συνολικά 1,8 εκατομμύρια ευρώ  .
Στο μεταξύ, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία και γίνεται προσπάθεια να ρυθμίσει το συγκεκριμένο ποσό. Σημειώνεται ότι η φοροδιαφυγή διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

ενικος

Σε καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδας Μπόμπολας, προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Το ποσό αυτό αφορά στον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί (22/04/2015) στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
Τελικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δόθηκε μια μικτή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.
  • Blogroll

  • Blog Archive