Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015
Λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων – συγκεντρώσεων και πορειών, που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τις 8 το πρωί, πραγματοποιούνται σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας – εκτροπές) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στις περιοχές πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, της Πλατείας Κλαυθμώνος και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων).
Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων, για την εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Με εικοσιτετράωρη απεργία, αλλά και με στάσεις εργασίας, μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς

Αναλυτικά, δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στην ιστοσέλιδα trainose.gr.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊαπό τις 8.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία όλων των κατηγοριών μένουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας την Παρασκευή 1η Μαΐου, με έναρξη 00:01 και λήξη στις 24:00.

Έκτακτα μέτρα και από το ΕΚΑΒ

Έκτακτα μέτρα για την κάλυψη του εθνικού δικτύου για την Πρωτομαγιά και την Κυριακή 3 Μαΐου, όπου αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, λαμβάνει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Η κάλυψη θα γίνει με ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και Ασθενοφόρων, Παρασκευή και Κυριακή κατά τις ώρες 07:00 - 23:00.

Το ΕΚΑΒ προτρέπει όλους τους οδηγούς για σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας και του κράνους και ασφαλή οδήγηση με τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ.

Παρακαλεί επίσης, για την σωστή χρήση του «166» και την κλήση του μόνο σε καταστάσεις που είναι αναγκαία η επείγουσα βοήθεια.



koutipandoras
  • Blogroll

  • Blog Archive