Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη της δολοφονίας της Άννυ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Τελικά η αναζήτηση της 4χρονης Άννυ είχε το πιο τραγικό τέλος, με τον πατέρα της να φέρεται να έχει ομολογήσει ότι την δολοφόνησε. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η στάση της μητέρας της για το εάν γνώριζε την αλήθεια για τα όσα είχαν συμβεί και κάλυπτε τον σύντροφο της. Για ανατριχιαστική δολοφονία και αποκρουστική προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους του εγκλήματος κάνει λόγο η αστυνομία.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 4χρονη Αννυ Μπορίσοβα μέχρι και τα περασμένα Χριστούγεννα έμενε με τους παππούδες της στη Σόφια. Το μαρτύριο ξεκίνησε όταν το παιδί μετακόμισε στην Αθήνα όπου διέμενε με τη μητέρα της και τον πατέρα της σε ένα διαμέρισμα στην Αβέρωφ.  Το κλίμα στην οικογένεια ήταν εξαρχής κακό, με τους δύο γονείς που είναι χρήστες ναρκωτικών, σύντομα να χωρίζουν και να βάζουν στη δίνη της μεταξύ τους κατάστασης το άτυχο παιδί.

Όταν το ζευγάρι χώρισε, ο πατέρας και φερόμενος δολοφόνος της Άννυ μετακόμισε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στην Μιχαήλ Βόδα, όπου συγκατοικούσε με έναν συμπατριώτη του ονόματι Μάικ. Ήταν το διαμέρισμα όπου έμελλε να γραφτεί και το τέλος για την 4χρονη, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες.

Η 25χρονη μητέρα έφυγε πριν το Πάσχα για έναν ταξίδι ενός μήνα στην Γερμανία κι εμπιστεύτηκε τη φύλαξη της μικρής στον πατέρα της. Γυρίζοντας ο πρώην σύντροφος της την ειδοποίησε ότι το παιδί τους είχε εξαφανιστεί. Από το σημείο αυτό αρχίζει και το μυστήριο με την εμπλοκή της μητέρας στην συγκάλυψη της υπόθεσης, καθώς αρχικά η δήλωση της εξαφάνισης της 4χρονης Αννυ στο Χαμόγελο του Παιδιού γίνεται στις 21 Απριλίου, με την μητέρα να υποστηρίζει ότι είχε αφήσει την κόρη της σε μία φίλη της, την Σίλβια και όχι στον βιολογικό της πατέρα. Τις υποψίες της αστυνομίας κίνησε η αλλαγή της κατάθεσης της Σίλβια που ομολόγησε ότι δεν φιλοξένησε ποτέ το παιδί.

Πέραν αυτού η Δημητρίνα Μπορίσοβα με τον πρώην σύντροφο της Στάνισλαβ Μπακαρντζίεβ ταξιδεύουν στις 23 Απριλίου στη Βουλγαρία όπου επισκέπτονται τους παππούδες της Άννυ κι επιστρέφουν την επομένη. Στη Βουλγαρία μεταβαίνει τότε και ο συγκάτοικος του πατέρα, Μάικ, κι εκεί φέρεται να εξομολογείται ο παιδοκτόνος στον φίλο του τι έχει κάνει.

Στο μεταξύ όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία την προσπάθεια να βρεθεί η 4χρονη που αναζητείται.

 Η αποκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος

Ο μάρτυρας κλειδί που «ξεκλειδώνει» την υπόθεση είναι ο Μάικ. Κλιμάκιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μεταβαίνει στην Βουλγαρία και ανακρίνει τον φίλο του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο φίλος και συγκάτοικος  του 27χρονου παιδοκτόνου μετά την εξαφάνιση πίεσε τον πατέρα να του πει τι γνώριζε κι αν είχε κάποια ανάμειξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι ο 27χρονος πατέρας χτύπαγε συχνά το παιδί και περίπου το Πάσχα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών σκότωσε την κόρη του. Ο θάνατος μάλλον προήλθε από δυνατό χτύπημα ή στραγγαλισμό του παιδιού. Μόλις συνήλθε και κατάλαβε τι είχε κάνει προσπάθησε με ανατριχιαστικό τρόπο να σβήσει κάθε ίχνος. Σύμφωνα με τον μάρτυρα πατέρας και μητέρα συμφώνησαν να συγκαλύψουν το έγκλημα.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως ο τρόπος θανάτου είναι «αποκρουστικός», ενώ πηγές από την αστυνομία σημειώνουν πως «η σορός δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ». Ίχνη αίματος που βρέθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία στο σπίτι του δράστη, καθώς και μια σειρά άλλες ενδείξεις, που δεν άφηναν καμία αμφιβολία στους αρμόδιους αξιωματικούς για την κατάληξη του άτυχου κοριτσιού, οδήγησαν στη σύλληψη του πατέρα του.

Τι είπε στην αστυνομία ο πατέρας


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι γονείς της τετράχρονης Άννυ για την άγρια δολοφονία της. Κατά την προσαγωγή τους η οποία έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο προσπάθησε να λιντζάρει τους γονείς της Άννυ. Στον πατέρα έχουν αποδοθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ και η μητέρα του παιδιού έχει επίσης συλληφθεί και κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που προκάλεσε το θάνατο του.

Ο 27χρονος -γνωστός ως «Σάββας- κατάθετε μέχρι αργά χθες το βράδυ στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και φέρεται να έχει ομολογήσει όλες τις αποτρόπαιες πράξεις του.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παιδοκτόνος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτικούς υπαλλήλους ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ξύπνησε δίπλα στο άψυχο κορμί της 4χρονης Αννυ και υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε και εξαφάνισε τη σορό, γιατί δεν ήξερε τι να πει στη σύντροφό του. «Ήταν άρρωστη η μικρή το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω τι είχε. Ξύπνησα και τη βρήκα νεκρή. Δεν ήθελα να πω την αλήθεια στη γυναίκα και να νομίζει ότι δεν ήμουν ικανός να προσέχω το παιδί. Θα έχανα και τη γυναίκα μου. Έπρεπε να κάνω κάτι να εξαφανίσω το παιδί», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο δράστης.

Αναφορικά με τα κίνητρα που οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη, κύκλοι κοντά στις έρευνες αναφέρουν ότι πιθανόν η ζήλια να οδήγησε τον Στάνισλαβ Μπακαρντζίεβ στο έγκλημα που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ο 27χρονος λέγεται ότι δεν άντεχε την αδυναμία που η 25χρονη μητέρα είχε στην κόρη τους και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόσφατα είχαν χωρίσει ξέσπασε όλο του το μένος στο 4χρονο κοριτσάκι.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive