Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Άτοκα δάνεια για τους βουλευτές στους δύσκολους καιρούς…

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Μαΐου 23, 2015
Tα ταμειακά αποθέματα της Βουλής παραμένει αμφίβολο εάν μπορούν να διατεθούν προς στήριξη των κρατικών ταμείων σε εποχές πιστωτικής ασφυξίας. Εκείνο που είναι βέβαιο, όμως, είναι πως το Κοινοβούλιο μπορεί να προσφέρει άτοκα δάνεια «αλληλεγγύης» στους βουλευτές λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, εγκρίνοντας άτοκα δάνεια για 12, παλαιούς και νέους, βουλευτές, ύψους έως και 10.000 ευρώ. Σημειωτέον, οι εν λόγω βουλευτές - όπως και όλοι οι άλλοι - αμείβονται κατά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με το καθαρό ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίων και τυγχάνουν σημαντικότατων φοροελαφρύνσεων.

Τα δάνεια χορηγούνται από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής και για την επιστροφή τους θα παρακρατείται από το μισθό των βουλευτών το ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως.

Για την ιστορία, με την απόφαση διαφώνησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, αλλά υπεραμύνθηκε έντονα ο έτερος αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει αλληλοβοήθεια σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς...

tvxs


  • Blogroll

  • Blog Archive