Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μύθος τα δωρεάν διόδια - Οι μεγαλοεργολάβοι θα πληρωθούν από το Κράτος

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Ιουλίου 07, 2015

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η διέλευση από τα διόδια της χώρας έγινε "δωρεάν" για να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλαν να ψηφίσουν.

Όμως, τα αρπαχτικά παραμένουν αρπαχτικά ακόμα και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Οι μεγαλοεργολάβοι λοιπόν δεν αποκάλυψαν το κοινωνικό τους πρόσωπο με το να δεχτούν "χασούρα" μιας ημέρας, αλλά θα...
στείλουν τον λογαριασμό στο Μαξίμου για να πληρώσει το σχεδόν χρεοκοπημένο Κράτος τις σημερινές διελεύσεις. 

Οι διελεύσεις στα διόδια της Αττικής Οδού αλλά και στα διόδια της Ελευσίνας, Κορίνθου, αλλά και σε όλο το εθνικό δίκτυο έγινε με τον εξής τρόπο:

Οι οδηγοί αντίκρυζαν τη κατεβασμένη μπάρα. 
Ο υπάλληλος διοδίων βρισκόταν παρών και μόλις σταματούσες το όχημα τότε χρεωνόσουν από τα τερματικά. 
Έπειτα, η μπάρα σηκώνονταν για να ... συνεχίσεις το ταξίδι σου. 

Το πρόσχημα για την ύπαρξη κατεβασμένων μπαρών έδινε η παρακάτω ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών:

"Τα διόδια δεν θα εισπράττονται στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (από τις κοινοπραξίες Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και Εγνατία Οδό), στις εθνικές οδούς Αθήνας-Πάτρας (κοινοπραξία Ολυμπία Οδός) και Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας (κοινοπραξία Μορέας), στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (κοινοπραξία Γέφυρα Α.Ε.) και στην Εγνατία Οδό (διόδια Εγνατίας οδού, υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας).

Το μέτρο της δωρεάν διέλευσης αφορά μόνο τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα και όχι τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Για τον λόγο αυτό, οι μπάρες των διοδίων δεν θα είναι συνεχώς ανοιχτές, αλλά θα ανοίγουν και θα κλείνουν από τους υπαλλήλους των διοδίων.  

Εξαιρούνται οι λωρίδες ηλεκτρονικής διέλευσης, στις οποίες όμως θα πρέπει να γίνεται διέλευση μόνο όσων διαθέτουν πομποδέκτη."

Αυτοί είναι οι μεγαλοεργολάβοι που εξουσιάζουν τη χώρα στις πλάτες πολιτικών που ήταν συνένοχοί τους  στο ξεζούμισμα του λαού.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάντα είχε καταγγείλει την απληστία και την ξετσιπωσιά των νταβατζήδων των εθνικών μας δρόμων που δεν διστάζουν να χρεωκοπούν οικογένειες με τα υπέρογκα και αντισυνταγματικά πρόστιμα και να σέρνουν στα δικαστήρια εκατοντάδες μέλη μας.

Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κάνει πλάτες στους μεγαλοεργολάβους, εμφανίζοντας τους σαν συμμετέχοντες στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών;

Γιατί αποκρύπτει το γεγονός ότι οι μεγαλοεργολάβοι θα πληρωθούν στο ακέραιο απο το δημόσιο δηλ. απο όλους εμάς για τις διελεύσεις που θα γίνουν;

  • Blogroll

  • Blog Archive